Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Věříme v poctivou řemeslnou práci, říká pár, který stvořil design Tahama

PR článek

Živí se tím, co je baví. A na výsledku je to znát. Kateřina Zlámalíková a Milan Brodský jsou majiteli originální značky PárTahama. Brašnářství, které dominuje originalitou autorské techniky Tahama, je příkladem toho, že vsadit na poctivou ruční výrobu, praktičnost a přírodní materiál, se vyplatilo. Jejich výrobky jsou vyhledávané a našly si své zákazníky nejen v Evropě, ale dnes již téměř po celém světě.

Organizéry, zápisníky, opasky, tašky, kabelky, či náramky a náušnice. Portfolio jejich produktů je prostě široké. Všechny výrobky mají vlastní nezaměnitelný design, který nazvali „Tahama“. Originální způsob zpracování kůže, který se za poslední léta v oboru stal pojmem.

Výrobky firmy PárTahama přitom nejsou dílem vyučených brašnářů. Kateřina je původem zahradnice, její partner zase brusičem skla. Jejich cesta k výrobkům z kůže byla stejně poutavá, jako jejich nezaměnitelný styl Tahama. 

Doktorská Kabelka

Zveřejnil(a) Pártahama Brašnářství dne Sobota 14. listopadu 2020

Od Spielberga ke kůži

První zárodky firmy neměly ani kořeny v České republice. „Před deseti lety jsem cestovala po Španělsku, kde jsem se dostala k výrobě kožených kostýmů a rekvizit pro film. To byla má první zkušenost s kůží a práce se mi zalíbila,” vypráví Kateřina.

Po Španělsku se Kateřina, které se ve filmové branži zalíbilo, přesunula do Anglie, kde se podílela na natáčení historického velkofilmu Stevena Spielberga Válečný kůň. 

„Když jsem pak doma potřebovala pro své koně bezudidlovou uzdečku, která se v Čechách v té době nevyráběla, vyrobila jsem si ji sama. A tím to všechno začalo,” usmívá se Kateřina.

Po návratu z Anglie se výrobkům z kůže začala věnovat v malém měřítku a pomalu se zdokonalovala ve svých schopnostech šití, barvení a malování. „V té době jsem vyráběla většinou pro přátele uzdy a postroje na koně, opravovala stará sedla a samozřejmě leckdo potřeboval kožené opasky, nebo třeba pouzdra na nože,” dodává sympatická umělkyně.

Pár, který stvořil design Tahama

Pak přišlo osudové setkání. Kateřina se seznámila se svým životním partnerem a ten se díky ní seznámil s brašnářským řemeslem. „Byl to on, kdo přišel s nápadem, vybudovat společnou firmu a živit se tím, co nás baví. Kdo by to tak nechtěl mít? Od té doby jsme pár, který později stvořil techniku Tahama. Proto PárTahama,” vypráví Kateřina.

Nezaměnitelný rukopis

Produkty PárTahama jen tak s něčím nezaměníte. Zaujmou osobitým zpracováním, jednoduchými tvary a především výraznou barevností. „Vždy jsme se snažili vtisknout našim výrobkům vlastní tvář a rukopis. Začali jsme experimentovat s barvami, kombinovat různé techniky a po dvou letech se tento proces ustálil,” popisuje Kateřina. Tak vznikla technika, která dává výrobkům originalitu, svébytný ráz a je nezaměnitelná. Technika „Tahama“.

Jak šel čas a výrobky značky PárTahama si nacházely své fanoušky, rostla i nabídka a objem výroby. „Neustále jsme přidávali další novinky, modely, vyráběli více a více kusů, které se dobře prodávaly. Vešli jsme v povědomí a naši spokojení zákazníci se začali vracet. To byl start zakázkové výroby, jejíž podíl na celkové činnosti stále roste, a to nás velice těší,” říká Milan. 

Cestovatelský kožený zápisník s diářem. Má 3 převratná zlepšení oproti ostatním https://www.partahama.cz/kategorie-produktu/zapisniky-diar

Zveřejnil(a) Brašnářství Pártahama dne Pondělí 16. listopadu 2020

Výhradně ruční výroba. Kůže i barvy od českých dodavatelů 

„Věříme v poctivou řemeslnou práci a zakládáme si na ní. Naše výrobky vytváříme výhradně ručně a myslím, že je to na nich znát. Každý z nich prošel rukama obou z nás, od kusu kůže na počátku až po finální tvar a podobu, proto má každý výrobek svou duši,” prozrazuje Kateřina.

Veškerá produkce je tvořena z hověziny od výhradně českých dodavatelů. „To je naše firemní myšlenka, podporovat české výrobce. Máme tedy nejen usně z českých koželužen, ale také veškeré potřebné nástroje, kovové komponenty, nitě a samozřejmě též barvy, s kterými pracujeme“, jsou české.” doplňuje Milan. 

Chybí nám kontakt s lidmi

Do slibně rozjetého vlaku však letos vstoupil koronavirus a s ním zrušení mnoha řemeslných a společenských akcí. „Koronavirus nám v podstatě znemožnil prezentaci a prodej na designových výstavách a řemeslných trzích, což byla významná část našich příjmů. Nezbylo, než pohotově zareagovat, opřít se do propagace na internetu a věnovat se více našemu e-shopu,” dodává Kateřina.

Dotvořte si vlastní výrobek 

Na e-shopu nyní zákazníci najdou desítky originálních ručních výrobků PárTahama. Sortiment začíná u malého organizéru na sluchátka k telefonu, pokračuje přes náramky, diáře, opasky, peněženky, až k velkým brašnám přes rameno a nákupním shoperům.

„Jako vánoční specialitu jsme připravili zajímavou novinkou je Kabelka DIY ve volitelných barevných variacích, kterou si zákazník dotvoří doma sám,” představuje originální dárky Kateřina. „Věříme, že právě možnost vložit do koupené kabelky také "něco ze sebe", bude lidi bavit. Zákazník si bude moci kabelku dokonce i vlastnoručně domalovat. To je přece úžasné.“ usmívá se umělkyně.

Snad se ještě letos sejdeme

Ačkoliv nemá sympatický pár o práci v dílně před Vánoci nouzi, stále se těší na otevření stánků alespoň na některých adventních trzích.  Po atmosféře trhů se jim moc stýská, většina jich byla totiž od začátku roku zrušena. Pokud to situace dovolí, vyrazí Kateřina s Milanem na Advent do Brna na Zelný trh, kde Vás rádi přivítají. 

„Naplňuje nás kontakt s lidmi. Na trzích si se zákazníky velmi rádi povídáme a tahle součást naší práce nám nesmírně chybí. Dopadne-li vše dobře, budeme se těšit na všechny, kteří nás navštíví, staví se nakoupit vánoční dárky, nebo přijdou jen tak, na kus řeči,” uzavírá Kateřina.

Zveřejnil(a) Pártahama Brašnářství dne Pondělí 30. listopadu 2020


Zaujaly Vás originální kousky Kateřiny a Milana a jejich značky PárTahama? Zúčastněte se soutěže o opasek Tahama! Začínáme 2. prosince a končíme 9. prosince ve 23:59, poté vylosujeme a kontaktujeme šťastné výherce.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky partahama, brašnářství, výroba, design, opasky, kabelky, technika, kůže, Ludmila Grossmannová-Brodská, Evropa, Steven Spielberg, Španělsko, Česko, Anglie, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Petresová

Poctivá a kvalitní ruční práce Kačky a Milana je tak úžasná, že neodoláte❤️

Pátek, 4. prosince 2020, 17:08Odpovědět

Kateřina Petresová

Neznám krásnější kožené výrobky ❤️. Překrásná práce těchto dvou úžasných lidí okouzlí každého zákazníka

Pátek, 4. prosince 2020, 17:03Odpovědět

Kateřina Votíková

Dokonale originální tvorba. Zlaté české ručičky ❤️

Čtvrtek, 3. prosince 2020, 14:09Odpovědět

Věříme v poctivou řemeslnou práci, říká pár, který stvořil design Tahama  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.