Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTOGALERIE: Některé plzeňské ulice a náměstí Republiky už rozzářila vánoční výzdoba

Vánoční výzdoba se už postupně objevuje v centru Plzně, zejména na náměstí Republiky a v přilehlých ulicích. Rozšiřovat se bude i do dalších ulic a sadů. Vánoční strom, který už stojí na náměstí Republiky, začnou pracovníci Plzeňských městských dopravních podniků zdobit v pondělí. Prošli jsme si centrum Plzně a přinášíme vám fotografie aktuálně nazdobených ulic.

„Počet vyzdobených ulic a lokalit bude zhruba stejný jako loni. Jde zejména o ulice přiléhající k náměstí Republiky, dále Klatovskou třídu, Americkou ulici, Smetanovy sady, Pražskou ulici, Chodské náměstí, sady Pětatřicátníků a mnohé další. Letos se vrátí v nové podobě též oblíbené vánoční prvky na stromy do sadů Pětatřicátníků. Loni je již nebylo možné instalovat z důvodu jejich stáří a neúměrných nákladů na případné opravy,“ uvedl Viktor Lang ze Správy veřejného statku města Plzně.

FOTOGALERIE: Vánoční výzdoba v Plzni

Pátek, 20. listopadu 2020, 10:43

FOTOGALERIE: Vánoční výzdoba v Plzni
FOTOGALERIE: Vánoční výzdoba v Plzni

„Město ve spolupráci s PMDP připravuje opět nazdobit úspěšnou a velmi oblíbenou vánoční tramvaj, která rovněž zpestří ulice Plzně ve vánočním čase,“ dodal Viktor Lang. Mnoho dalších prvků vánoční výzdoby připravují rovněž jednotlivé městské obvody z vlastních rozpočtů.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí Republiky se uskuteční 29. listopadu. Strom se rozzáří po svátečním slovu primátora města Plzně Martina Baxy a plzeňského biskupa Tomáše Holuba. Město apeluje na veřejnost, aby zůstala doma a tuto událost sledovala v živém přenosu na Facebooku města Plzeň.eu nebo webových stránkách města www.plzen.eu.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Vánoční strom, vánoční ozdoby, vánoční výzdoba, Vánoce, výzdoba ulic, Plzeň, Náměstí Republiky, sad, Martin Baxa, Tomáš Holub, Plzeňské městské dopravní podniky, Facebook, vánoční stromek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Některé plzeňské ulice a náměstí Republiky už rozzářila vánoční výzdoba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.