Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Za první tři čtvrtletí letošního roku navštívilo Plzeňský kraj 518 411 hostů

Celkem 518 411 hostů navštívilo v 1. až 3. čtvrtletí letošního roku Plzeňský kraj, což ve srovnání se stejným obdobím roku 2019 představuje výrazný pokles o 26,8 procent. I přes výrazný pokles návštěvnosti zahraničních turistů představovali hosté z Německa nejvyšší počet návštěvníků ze zahraničí.

Ve třetím čtvrtletí do hromadných ubytovacích zařízení Plzeňského kraje přijelo 341 418 osob, z toho 18,3 procent byli hosté ze zahraničí, zbývajících 81,7 procenta tvořili tuzemští návštěvníci. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku se návštěvnost kraje zvýšila o tři procenta, a to především vlivem výrazného nárůstu počtu tuzemských návštěvníků. Jde o čtvrtý nejvyšší nárůst v rámci celé republiky. Celková návštěvnost ve 3. čtvrtletí 2020 oproti stejnému období roku 2019 mírně vzrostla v šesti krajích ČR. V ostatních krajích došlo k poklesu celkové návštěvnosti.

Nejpočetnější skupinu zahraničních turistů ve 3. čtvrtletí 2020 představovali návštěvníci z Německa. Plzeňský kraj jich navštívilo v tomto období 33 636, což byla nadpoloviční většina ze všech zahraničních hostů. Mezi další početnější skupiny zahraničních turistů patřili hosté z Polska (6 336) a Slovenska (3 534).

Hosté v hromadných ubytovacích zařízeních ve 3. čtvrtletí 2020 strávili celkem 1 013 016 nocí, což bylo o 4,8 více než za stejné období předchozího roku. V porovnání mezi regiony zaznamenal Plzeňský kraj pátý nejvyšší nárůst v počtu přenocování hostů (o 4,8 procenta). V průměru připadaly na jednoho hosta 3,0 noci, průměrná doba pobytu dosahovala 4,0 dne.

Tím, že nemá Plzeňský kraj památky UNESCO, není pro zahraniční turisty primárně až tak moc lákavý, jako ostatní regiony, které mají tyto památky, lázně a další destinace oblíbené cizinci. Pro zahraniční turisty je největším tahákem v regionu pivovar Plzeňský Prazdroj.  

Ohodnoť článek

Foto Plzeňský Prazdroj

Štítky turistický ruch, návštěvnost turistů v Plzeňském kraji, počet turistů, turisté z Německa, Plzeňský kraj, Německo, Česko, Plzeňský Prazdroj, a. s., Polsko, Slovensko, Světové dědictví UNESCO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za první tři čtvrtletí letošního roku navštívilo Plzeňský kraj 518 411 hostů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.