Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Plzni přibývá míst, kde lze platit poplatky bankovní kartou

V Plzni přibývá míst na přepážkách, kde mohou lidé platit poplatky za úřední úkony bankovní kartou. Nově tak mohou platit například poplatky při vyřizování nového občanského průkazu nebo pasu, ještě během června budou platební terminály i na devíti služebnách městské policie Plzeň. Novinářům to dnes řekl primátor Martin Baxa (ODS).

Lidé, kteří si přišli na magistrátní odbor správních činností vyřídit nový doklad, až dosud dostali u přepážky informaci o výši poplatku, odešli ho zaplatit do pokladny a pak se zase vrátili k přepážce. Nyní vše vyřídí díky platebnímu terminálu na jednom místě. "Jen za první týden využilo možnost bezhotovostní platby na přepážkách odboru správních činností přes 350 klientů," řekl Baxa. Vybavení přepážek platebními terminály je součástí konceptu Smart City Plzeň, který se snaží zavádět chytrá řešení pro lepší život obyvatel.

Možnost platit poplatky kartou začalo město zavádět u přepážek loni, kdy na sedmi pracovištích instalovalo 24 terminálů. "Platební kartou již lze zaplatit například na všech úřadech městských obvodů jedna až deset, na živnostenském úřadě či při úhradě nájemného bytového fondu. Počet zařízení navíc neustále navyšujeme, letos jsme celkově přidali 27 terminálů na 13 místech," shrnul radní Vlastimil Gola (ANO) odpovědný za projekt Smart City a podporu podnikání. Novinkou je například nasazení 15 platebních terminálů na odboru životního prostředí.

Terminály má město v užívání bezplatně. Finanční náročnost není velká. Například pro odbor správních činností město vybavilo pracoviště pokladními tiskárnami za 130 tisíc korun, další peníze navíc stojí licence ekonomického informačního systému.

Kromě řady přepážek lze v Plzni bezkontaktní bankovní kartou platit jednotlivé jízdné ve všech vozech MHD, postupně se zavádějí také parkovací automaty s možností platby kartou.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, pasy, Plzeň, poplatek, Platební terminál, Martin Baxa, ODS, Živnostenský úřad, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzni přibývá míst, kde lze platit poplatky bankovní kartou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.