Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Novým krajským policejním ředitelem bude náměstek policejního prezidenta Jaroslav Vild

Na uvolněné služební místo ředitele Krajského ředitelství PČR Plzeňského kraje přichází současný náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování (SKPV) plk. Jaroslav Vild. Funkce se ujme od 1. červnece 2020.

Z postu náměstka policejního prezidenta odešel Jaroslav Vild po třech letech na vlastní žádost a požádal o převedení na místo krajského policejního ředitele do Plzně. „Řízením úseku náměstka policejního prezidenta pro SKPV bude po dobu výběrového řízení pověřen současný ředitel Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování plk. Pavel Krákora,“ řekla Kateřina Rendlová z policejního prezidia.

Personální změny v na nejvyšších postech policie jsou zajímavé i tím, že Pavel Krákora byl donedávna ředitelem krajského ředitelství police v Plzni. Po čtyřech letech v čele krajské policie padesátiletý Krákora požádal o místo, které se letos uvolnilo po odchodu ředitele kriminální policie Michala Foita.

„Jsem si vědom toho, že každá změna na vrcholných pozicích Policie ČR vyvolává řadu reakcí a diskusí. Vždy tomu tak bylo a vždy tomu tak bude. Osobně jsem rád, že všichni jmenovaní zůstávají nadále součástí Policie ČR a své nové zařazení vnímají jako přirozený vývoj svojí profesní kariéry,“ řekl policejní prezident brig. gen. Jan Švejdar.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krajský policejní ředitel, vedení police, personální změny, Policie ČR, Krákora, Vild, policejní prezident, Jaroslav Vild, policie, Policie České republiky, Služba kriminální policie a vyšetřování, Plzeňský kraj, Plzeň, Policejní prezidium České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým krajským policejním ředitelem bude náměstek policejního prezidenta Jaroslav Vild  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.