Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Italské dobroty v netradičním pojetí, právě teď na náměstí Republiky

Klasické regionální produkty, které reprezentují různé kouty Itálie. Na náměstí momentálně parkuje deset historických tříkolek Ape Piaggio. K ochutnání jsou tu delikatesy ze Sardinie nebo Sicílie a to od mléčných výrobků až po vína.

Ape food tour, to je akce pro milovníky dobrého jídla a pití. Projekt přijel na několik dní i do Plzně. Návštěvníkům nabídne typické výrobky pro vybraný italský region. Jako je například ovčí salám, kozí sýr nebo víno ze Sardinie. Je libo ochutnat slaninu nebo salám z divočáka? I to zde najdete. Sicilský koutek pak nabídne mlsným jazýčkům mandlové pečivo a sladkosti. Nechybí ani ovocné likéry, marmelády a mnohé další.

Každý výrobek je opatřen i etiketou, kde je možné najít recepty, vtipy nebo se lidé dozví i něco z historie. Italské tříkolky na  náměstí parkují až do neděle 28. června, otevřeno mají každý den od 9 do 20 hodin. Dobrou chuť!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MO Plzeň 3

Štítky jídlo, tip, trhy, food, speciality, Plzeň, mléčný výrobek, víno, Sardinie, Piaggio, slanina, kozí sýr, Sicílie, pečivo, cukrovinka, likér, marmeláda, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Italské dobroty v netradičním pojetí, právě teď na náměstí Republiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.