Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další byty pro zaměstnance zrekonstruovala Rokycanská nemocnice

Rokycanská nemocnice dokončila Druhou etapu rekonstrukce bytového domu pro zdravotníky, kteří nemají v Rokycanech vlastní bydlení, dokončila Rokycanská nemocnice. Dům stojí v blízkosti nemocničního areálu a má 16 bytových jednotek 1+1. Čtyři se rekonstruovaly loni v zimě. V předchozím týdnu skončila úprava dalších sedmi.

Jednalo se o kompletní modernizaci interiérů včetně sítí a výměny oken. „V bytech se dělala voda, elektřina, topení, podlahy. Měnily se dveře včetně zárubní, dávala se nová plastová okna a jsou kompletně nová bytová jádra, tedy koupelna s toaletou i kuchyňský kout, kde už chybí doinstalovat pouze lednice,“ říká ředitel nemocnice Jaroslav Šíma s tím, že část modernizovaných bytů už má své obyvatele.

Nemocnici se v loňském roce dařilo doplňovat týmy zdravotníků. Díky tomu mohla v závěru roku obnovit provoz lůžkové stanice C interního oddělení. Sestry i další zdravotnický personál ovšem přichází nejen z Rokycanska, ale i z Plzně nebo různých koutů země.

„Abychom jako zaměstnavatel zaujali, musíme mít adekvátní bydlení. Umíme třeba i společně s městem najít byt, anebo máme k dispozici právě vlastní kapacity. Nemocniční byty už ale byly zastaralé. Proto jsme se rozhodli je postupně kompletně modernizovat. V domě jich je celkem 16. Ty zbylé dokončíme v další etapě,“ vysvětluje předseda představenstva Nemocnic Plzeňského kraje Marek Kýhos.

Byty využívají kromě kmenových zaměstnanců i třeba studenti zdravotnických škol, kteří v nemocnici vykonávají praxi. „Je to pro ně pohodlnější mít možnost bydlet v blízkosti nemocnice, než stále dojíždět. Mají tak i lepší možnost kombinovat praxi s učením,“ doplňuje Kýhos. 

Letošní druhá etapa rekonstrukce vyšla na 3,1 milionu korun. Loňské úpravy stály 1,5 milionu. Nemocnici čeká v blízké době i výstavba nového systému pro vytápění a chystá se postupná rekonstrukce hlavní nemocniční budovy.

Ohodnoť článek

Foto NPK

Štítky Rokycanská nemocnice, byty pro zaměstnance, rekonstrukce, NPK, Rokycanská nemocnice, a.s., nemocnice, zdravotnický pracovník, Rokycany, Jaroslav Šíma, Nemocnice Plzeňského kraje, a.s., Plzeň, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další byty pro zaměstnance zrekonstruovala Rokycanská nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.