Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šumavský kostelík na Mouřenci bude poprvé přenášet na internetu česko-německou mši

Tak tohle ještě proslulý šumavský kostel na Mouřenci u Annína nezažil! V neděli 24. května se ve 14.00 hodin uskuteční premiérově tradiční jarní česko-německá mše. Kvůli epidemii koronaviru a uzavřeným hranicím bude ale výjimečně bez německých poutníků. Ti, ale i další zájemci, mohou mši poprvé v 800 leté historii tohoto kostela sledovat živě na internetu.

Mši bude sloužit pátek Jenda Kulhánek. Ve 14.00 hodin začíná na adrese: www.farnostsusice.cz/mourenec-live  živý přenos.

„Epidemie změnila naše plány. Chtěli jsme letos patřičným způsobem oslavit osm století existence Mouřence. Oslavy jsme museli odložit. Každopádně jsme rádi, že už může být mše. Mrzí nás, že nemohou přijet naši přátelé z Německa nebo z Rakouska. Díky živému vysílání budeme ale alespoň takto improvizovaně spolu,“ raduje se Lukáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence.

„Nikdy v životě by mě nenapadlo, že by nás virus přinutil zůstat doma. Ani koronavirus nám ale nezabrání, abychom na sebe mysleli a zůstali tak alespoň tímto způsobem ve spojení,“ komentuje současnou situaci předsedkyně německého podpůrného spolku Förderkreis zur Erhaltung von St. Maurenzen.

Mše v kostele proběhne za platných hygienických pravidel. Účastníci bohoslužby použijí roušky a desinfekci a dodrží stanovené odstupy. Od června obnoví Mouřenec také pravidelné komentované prohlídky. Konat se budou každou sobotu vždy od 11 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / Mouřenec

Štítky Mouřenec, mše, Internet, koronavirus, kostel, Šumava, česko-německá mše, pandemie covidu-19, Lukáš Milota, Německo, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumavský kostelík na Mouřenci bude poprvé přenášet na internetu česko-německou mši  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.