Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slzy, pláč a smutek, lidé se loučili se čtyřmi obětmi tragické nehody na přejezdu

, aktualizováno 15. května 2020, 16:30

Tři velké rakve a jedna malá, stály dnes na katafalku ve smuteční obřadní síni u hřbitova v Nýřanech. Pozůstalí, přátelé a známí se loučili se čtyřmi obětmi tragické nehody, která se stala 27. dubna na přejezdu u Kamenného Újezdu na Plzeňsku. Vlak se tam srazil s osobním automobilem, ve kterém cestovala romská rodina. Čtyři lidé nehodu nepřežili, zachránit se podařilo jen čtyřletého chlapečka.  

Na poslední cestu přišlo vyprovodit čtyři členy rodiny kolem 200 převážně romských občanů. Ještě před samotným zahájením smutečního obřadu se pět osob z nejbližší rodiny rozloučilo se zesnulými u otevřených rakví. Potom následoval obřad, vedený knězem. Několik žen nevydrželo nervové vypětí a zhroutilo se.

Po skončení obřadu naložili zaměstnanci pohřebního ústavu všechny čtyři rakve do dvou automobilů. Ty se pak vydaly na poslední cestu do horní části hřbitova. V čele smutečního průvodu šli dva harmonikáři, kteří hráli smutné romské písně. Za nimi pak krásnou alejí vystoupal celý průvod až k velkému společnému hrobu. Rakve potom pracovníci pohřební služby postupně spouštěli po modlitbách do hrobu.

Nejprve byl pohřben táta Josef (24), který řídil automobil smrti, potom jeho manželka Marie (23), která byla navíc ještě těhotná. Vedle nich spočinul jejich pětiletý syn Pepíček a sedmnáctiletý bratranec Martin. Lidé pak na rakve házeli množství květin. Celá akce proběhla důstojně a v klidu. U samotného hrobu opět neuneslo tíhu okamžiku několik žen, kterým jejich blízcí museli pomoci bezpečně odejít. „Bylo to hrozné, myslel jsem, že to nevydržím,“ řekli tichým hlasem už u brány hřbitova zcela zlomený Josefův otec Antonín.  

Tragickou nehodu přežil jen čtyřletý Lukášek, který už byl také propuštěn z nemocnice. Z celé rodiny zůstal ještě naživu ještě také sedmiměsíční kojenec Matyášek, který byl v době nehody doma s babičkou.

Nehoda se stala na přejezdu lokální trati z Nýřan do Heřmanovy Huti na severním Plzeňsku. Plně obsazená Felicie vjela na nechráněný přejezd v okamžiku, kdy se k němu blížil vlak. Tři lidé zemřeli na místě, v nemocnici pak na následky těžkých zranění zemřel i táta Josef.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky pohřeb, tragická nehoda, romský pohřeb, nehoda na přejezdu, rakev, hřbitov, rodina, Plzeňský kraj, Nýřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slzy, pláč a smutek, lidé se loučili se čtyřmi obětmi tragické nehody na přejezdu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.