Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekDnes, 18:27
Hospoda Na Spilce v Plzeňském Prazdroji je známá nejen svou nezaměnitelnou atmosférou, ale i nápaditou kuchyní. Zkušený kuchařský tým pod vedením Jakuba Spírala pravidelně připravuje tematické týdny, které reflektují aktuální sezónu i kulinářské trendy. V září a říjnu nabídnou hned dva gastronomické zážitky: retro týden a zvěřinové menu.
Od 17. do 23. září se Na Spilce vrátí v čase a hosté ochutnají to nejlepší z oblíbené „retro kuchyně“ v moderním pojetí. Na stole se objeví aspik s vajíčkem, šunkou a domácím bramborovým salátem, nakládaný karbanátek s cibulí a feferonkou podávaný s kváskovým chlebem nebo vídeňská roštěná s opečeným bramborem na másle a silnou omáčkou demi-glace. Samozřejmě nebude chybět legendární Katův šleh s domácími bramboráčky a závěrečná sladká tečka: ovocný košíček plněný jemným vanilkovým krémem zdobený čerstvým sezónním ovocem.
K vrcholům gastronomického podzimu tradičně patří zvěřinové hody, Na Spilce speciální zvěřinové menu nabídnou od 15. do 21. října. Na úvod se bude podávat zvěřinová paštika doplněná polosušenými višněmi v portském víně, praženými mandlemi a topinkou z pivního pečiva. Součástí menu je také zvěřinová klobáska od místního řezníka s badyánovým demi-glace a křupavým červeným zelím, jelení kýta se šípkovou omáčkou, divokými brusinkami, perníkem a žemlovým knedlíkem nebo pomalu tažená krkovice z divočáka s temnou omáčkou z kakaových bobů, máslovou kaší a divokými bylinkami.
Hospoda Na Spilce na nádvoří plzeňského pivovaru patří mezi největší podniky v České republice a nachází se v prostorách bývalých kvasných sklepů. V roce 2022 prošla výraznou proměnou, a to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i menu. Tým zkušených profesionálů tu vaří jídla z prvotřídních surovin pocházejících zpravidla od lokálních farmářů a často také přímo z plzeňského piva. Zdejší pýchou je pak perfektně ošetřené a načepované pivo – včetně unikátního nefiltrovaného ležáku Pilsner Urquell.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám