Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Barevnými květy teď září sadový okruh v historickém centru Plzně, přijďte se podívat

Sadový okruh v centru Plzně teď září barvami, Správa veřejného statku města Plzně tam vysázela pestrou paletu jarních cibulovin a dvouletek. Nejnápadnější květy mají tulipány. Barevnou škálu doplňují narcisy v pastelových tónech od bílé až přes světle žlutou, jasně žlutou či žlutou s oranžovým středem.

„Nad úzkými obloukovými záhony v Kopeckého sadech vyčnívají stvoly s květy řebčíků královských letos ve žluté barvě. Před rozkvětem jsou zatím okrasné česneky. Záhony lemují úzké pásy dvouletek. Jde především o bohatě kvetoucí macešky drobnokvěté i velkokvěté. U kruhových záhonů ve Smetanových sadech byly lemy vysázeny z pomněnek, bohužel je silně poškodil mráz, proto letos velmi málo kvetou,“ vysvětlila Irena Tolarová, vedoucí oddělení koncepce zeleně Správy veřejného statku města Plzně.

„Zajímavé kvetoucí záhony jsou k vidění, například při cestě tramvají, také na štěrkovém záhonu U Zvonu, kde právě kvetou tulipány a časné jarní trvalky čemeřice,“ upozornila Irena Tolarová.

Stejně jako v minulých letech, tak ani letos nebude chybět oblíbená datumovka z netřesků ve Smetanových sadech před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje. „Datumovka bude v sadech v druhé polovině měsíce května, kdy po zmrzlých mužích začneme sázet letničkové záhony,“ řekla Hana Hrdličková, vedoucí oddělení urbanistické zeleně Správy veřejného statku města Plzně. Aktuální datum pro daný den vytvořený z květin obnovují každé ráno pracovníci firmy, která zajišťuje údržbu sadového okruhu historického jádra.

Ohodnoť článek

Foto Martin Pecuch

Štítky sadový okruh, květinová výzdoba, tulipány, Správa veřejného statku města Plzně, datumovka, Plzeň, statek, záhon, historické jádro města, sad, květ, tulipán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barevnými květy teď září sadový okruh v historickém centru Plzně, přijďte se podívat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.