Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Město nechalo opravit atletickou dráhu na plzeňské základní škole. Práce vyšly na 6 milionů korun

Na téměř šest milionů korun vyšla oprava atletické dráhy na 21. ZŠ ve Slovanské aleji v Plzni. Práce začaly letos v červenci a hotové byly v říjnu. Město akci financovalo prostřednictvím magistrátního odboru školství, mládeže a tělovýchovy.

Dráhu bylo nutné opravit kvůli kořenům stromů, které ji na mnoha místech zvedaly a tím na ní vznikaly nerovnosti. Město proto najalo specializovanou firmu, která poničený povrch odstranila a vyměnila za nový. V poškozených místech byla zhotovena betonová zábrana, aby kořeny znovu neprorůstaly pod plochu dráhy. práce vyšly na 5,93 milionu korun bez DPH.

„Podporovat děti a mladé ve sportu je pro nás klíčové, a tak mě těší, že se povedlo opravit další sportoviště. Věřím, že přinese nejen zlepšení komfortu při sportování, ale také přiláká další děti k pohybu, a tedy i zdravému životnímu stylu,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký (ANO).

Podle náměstkyně primátora Lucie Kantorové (ANO) je jednou z hlavních úloh města budování sportovišť u základních škol a jejich údržba. Právě kvalitní infrastruktura podle ní motivuje děti ke sportování. „Nedávno jsme otevírali novou tělocvičnu na 20. ZŠ v Brojově ulici a nyní se podařila další pěkná věc jen o pár ulic dále, tedy oprava atletické dráhy, která bude sloužit celé čtvrti,“ řekla Kantorová. 

Opravenou dráhu teď mohou využívat nejen děti z 21. ZŠ, ale i další sportovci. „Mám velkou radost, že se rekonstrukci podařilo dokončit v relativně krátké době a na dráhu se tak mohou vrátit děti i sportovci. Využívají ji nejen žáci naší školy, ale také žáci z 25. ZŠ, z Tyršovy ZŠ a MŠ v Černicích, děti z 25. MŠ a v odpoledních hodinách a víkendech samozřejmě také veřejnost,“  uvedl ředitel školy Martin Prokop.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Magistrátu města Plzeň

Štítky atletická dráha, základní škola, oprava, město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město nechalo opravit atletickou dráhu na plzeňské základní škole. Práce vyšly na 6 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.