Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

Šumavské lyžařské areály v Plzeňském kraji většinou letos nebudou zdražovat

Šumavské lyžařské areály v Plzeňském kraji většinou letos nebudou zdražovat. Chtějí přilákat více návštěvníků, zejména rodin s dětmi. Provozovatelé doufají, že letošní zimní sezona bude lepší než loňská, která byla katastrofální.

Největší lyžařské středisko západočeské Šumavy Ski&Bike Špičák na Železnorudsku ponechá ceny jako v loňské zimní sezoně, kdy také nezdražoval. Celodenní pro dospělého tak vyjde na 890 korun, dětský na 640 Kč. „Rozhodli jsme se ještě zlevnit ceny celosezonních skipasů pro děti, mládež a rodinný v průměru o 20 procent. Dospělí pak dosáhnou výrazných slev u celosezonních skipasů v našem věrnostním programu až o 35 procent," uvedl vedoucí střediska služeb Jan Kasík. Areál chce do konce října mimo předprodej všech skipasů odstartovat také prodej oblíbených víkendových pětidenních kurzů určených především dětem. Ty začnou 11. ledna 2025 a z velkých měst kraje (Plzně, Domažlic, Klatov a dalších) bude zajištěna pro děti doprava do a ze střediska.

Podrobnosti k novinkám zveřejní areál až před startem letošní zimní sezony.

Druhý největší areál Nad nádražím - Belveder bude zvyšovat ceny denních skipasů o tři až pět procent. „Je to nutné kvůli inflaci, energiím a tlaku na vyšší mzdy a dalšímu. To, co se odehrává v běžném životě, v průmyslu a ve službách, se odráží i u nás. Nemůžeme to pořád dotovat ze svého," řekl Ladislav Zísler, jehož firma komplex provozuje. Areál provedl kompletní údržbu technologie a revize zařízení i svahů, ale kvůli loňské bídné sezoně neinvestoval do žádných novinek ani větších oprav. „Jsme rádi, že jsme to nějakým způsobem vůbec přežili," uvedl a dodal: „Snad už nic horšího než loňská zima nebude," řekl Zísler.

Ani léto, kdy areál pořádá na svazích aktivity pro rodiny s dětmi do 12 let, nebylo dobré, protože téměř celé prázdniny byla Železná Ruda neprůjezdná kvůli rekonstrukci průtahu a sítí. „Lidé se tam moc nedostali, určitě jim to nezpříjemnilo pobyt na Železné Rudě. Takže to byla druhá letošní rána," uvedl. Poznamenal ale, že léto je pro areál spíše doplněk, aby udržel lidi a uspořádal na svazích nějaké akce.

Svahy Nad nádražím jsou spíše pro rodiny s dětmi, na druhé straně kopce na Belvederu jsou i obtížnější červené sjezdovky. „Nad nádražím by se děti i dospělí měli naučit lyžovat a na Belvederu si pak zalyžují," dodal Zísler. Nad nádražím - Belveder má už několik let stejný odbavovací systém s nedalekým Ski&Bike Špičák. „Lidé tak mohou lyžovat u nás nebo u nich a my si to pak mezi sebou zaúčtováváme," uvedl. Na společnou jízdenku v areálech si podle něj lyžaři zvykli a mají ji rádi. Mezi areály mohou přejíždět skibusem.

Ski areál Nýrsko na Klatovsku podle provozovatele Milana Koryťáka nebude na zimní sezonu zdražovat jízdné na vlecích. Vinou špatné minulé sezony a poté, co loni koupil novou rolbu, nebude letos investovat. „Když nebude mít počasí velké výkyvy, tak očekávám, že náš areál přiláká více rodin s dětmi, protože nebude zdražovat a budeme mít díky nové rolbě výrazně kvalitnější sjezdovky," řekl.

Také Ski areál Kašperské Hory zatím o zdražení vleků neuvažuje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com / ilustrační foto

Štítky rekreace, hory, Plzeňský kraj, lyže, zima, lyžařské areály

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumavské lyžařské areály v Plzeňském kraji většinou letos nebudou zdražovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.