Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Veřejnost se může přímo v terénu zapojit do diskuse o nové podobě parku U Bazénu

Nová podoba parku U Bazénu (dříve zvaný Centrální), který se nachází uvnitř rozlehlého sídliště v Plzni na Lochotíně se bude veřejně projednávat v úterý 17. září. A to přímo ve zmíněném parku, od 17.00 hodin. Vedení prvního plzeňského obvodu chce k diskuzi o budoucím využití území přizvat místní obyvatele.

„Cílem je zapojit občany Lochotína do diskuse o budoucí podobě parku a společně hledat způsoby, jak ho co nejvíce přiblížit jejich potřebám a přáním. A to je možné jen s jejich aktivním zapojením. Doufám, že se nás sejde hodně,“ zve místostarosta Jedničky Jiří Rezek, v jehož gesci je mimo jiné participace s občany, tedy zapojování veřejnosti do rozhodovacích a plánovacích procesů obvodu.

Setkání se uskuteční formou společné procházky po řešeném území. „Na klíčových místech se budeme zastavovat a diskutovat o současném stavu prostoru a jeho možných vylepšeních v budoucnu. Obyvatelé budou mít příležitost vyjádřit své názory a sdílet své nápady a přání,“ vysvětlil první místostarosta Jedničky Miroslav Šuma, který se stará o investice v obvodu.

Na veřejné setkání naváže dotazníkové šetření, které umožní i dalším obyvatelům vyjádřit své názory a představy o řešeném území. Dotazníky bude možné vyplňovat elektronicky na stránkách prvního plzeňského obvodu, a to od 30. října do 20. listopadu. Občané budou mít možnost vyplnit dotazníky i v tištěné podobě. Naleznou je v dalším čísle zpravodaje Plzeňská Jednička, které vyjde 30. října.

Řešené území zahrnuje oblast od lochotínského bazénu po Sport park 1 a ze severu i jihu na něj navazují školní budovy. Zhruba uprostřed parku se nachází zpevněná plocha s pódiem, kde se konají kulturní akce. Vznik parku U Bazénu se váže k realizaci zdejšího sídliště, které bylo vybudováno v sedmdesátých letech minulého století jako první část tzv. Severního Předměstí. Samotný park byl dokončen až na počátku 80. let.

Úprav se park dočkal na počátku nového milénia. V letech 2005–2008 vznikla v jeho centrální části oválná zpevněná plocha, byly symetricky uspořádány cesty, přibylo dětské hřiště a také byl otevřen Sport park 1 (tehdy Ice park). V roce 2011 bylo vybudováno nezastřešené pódium. V roce 2020 vznikla v západní části parku oplocená psí loučka, která bude ještě letos na podnět občanů rozšířena.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Miroslava Vejvodová

Štítky park U Bazénu, veřejné projednávání, úprava parku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejnost se může přímo v terénu zapojit do diskuse o nové podobě parku U Bazénu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.