Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

V Plzeňském kraji místy přetrvává horší kvalita vody na koupání ve venkovních koupalištích

V některých venkovních koupalištích v Plzeňském kraji i na začátku září přetrvává zhoršená jakost vody. Počítat s tím musí plavci například na přehradě Hracholusky, v rybníku Babylon na Domažlicku, uvádí krajští hygienici na svých stránkách. Zhoršenou jakost má podle nich i voda v plzeňském Košuteckém jezírku nebo v koupališti v Žihobcích na Klatovsku.

Koupaliště v obci Žihobce má podle posledních dostupných informací z měření hygieniků zhoršenou jakost vody v mikrobiologických hodnotách. Na přehradě Hracholusky na hrázi a v lokalitě Radost je ve vodě vyšší množství sinic, což představuje mírně zvýšenou pravděpodobnost vzniku zdravotních komplikací. Hygienici na těchto místech nedoporučují koupání malým dětem, těhotným ženám, alergikům nebo lidem s oslabenou imunitou. Po koupání by se plavci měli osprchovat. Kvalita vody v největší vodní nádrži v kraji je pravidelně ještě horší dál po přehradě směrem k Butovu. Tam už ale hygienici vzorky pro měření neodebírají.

Košutecké jezírko v Plzni má zhoršenou jakost vody na základě hodnocení mikrobiologických ukazatelů z minulých sezon, uvádějí hygienici.

Dobrou kvalitu vody mají nadále bolevecké rybníky v Plzni. Pouze Šídlovský rybník má sníženou průhlednost, voda je v něm ale vhodná ke koupání. Bez problémů je koupání také v Boleveckém, Kamenném a Seneckém rybníku. Ve Velkém boleveckém rybníku, který je nejoblíbenější koupací venkovní plochou v Plzni, má dnes voda teplotu 24,75 stupně, což je o stupeň více než před týdnem.

Kvalitní vodu si stále drží například koupaliště v Rokycanech, v Anníně, biotopy v Dobřanech a Blovicích nebo lom ve Starém Klíčově, uvedli hygienici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky kvalita vody, koupání, zdraví, koupaliště, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzeňském kraji místy přetrvává horší kvalita vody na koupání ve venkovních koupalištích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.