Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Techmanii se odehraje unikátní noční interaktivní hra ve speciálně nasvícených prostorách

PR článek

Na jeden z posledních prázdninových večerů chystá Techmania Science Center jedinečné noční dobrodružství. Během prodloužené otevírací doby a ve speciálně nasvíceném expozičním prostoru budou návštěvníci pomocí důmyslných úkolů, vědeckých metod a důvtipu řešit záhadu ukradeného exponátu. Na chvíli se tak ocitnou v kůži vyšetřovatelů a budou muset odhalit pachatele, jeho motiv i samotný exponát.

Toto dobrodružství se uskuteční v rámci akce Noční léto v Techmanii, která ukáže návštěvníkům, jak důležitou roli hraje věda v činnostech IZS. Celý program se navíc odehraje za snížené vstupné o 50 procent.

V doprovodném programu se objeví policie, díky které se návštěvníci mohou postupně těšit na ukázky policistů z odboru kriminalistické techniky a expertiz služby kriminální policie a vyšetřování, také na dopravní policisty nebo na policistky, které zajímavou formou představí spoustu preventivních rad a doporučení. Návštěvníci si také budou moci prohlédnout vůz inspektora záchranné služby, výzkumníci ze ZČU ukáží využívání nejmodernějších termokamer a nebudou chybět ani DronySIT, které jsou již nedílnou součástí Integrovaného záchranného systému.

V tomto ročníku Techmanie neopomene ani experimenty pod širým nebem, které prozáří noční Plzeň a odhalí např. tajemství luminiscence v kriminalistice. 3D Planetárium nabídne kromě prohlídek oblohy, workshopů a interaktivních přednášek také jedinečnou procházku po vesmírné stanici ve VR. Kořením večera se stane zkušený žonglér Kašpar Klepal, který na své jednokolce bude rotovat skoro tak rychle jako Země kolem své osy. A nebyl by to pravý letní večer bez grilování, hudby a hvězd, které budou k vidění mimo jiné i v 3D Planetáriu. Další informace o akci Noční léto v Techmanii na vás čekají přímo na stránkách science centra.

Akce se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje, Rudolfa Špotáka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Techmania, Techmania Science Center, hra, noční hra, Noční léto v Techmanii

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Techmanii se odehraje unikátní noční interaktivní hra ve speciálně nasvícených prostorách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.