Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Abyste trefili ven, musíte oprášit znalosti ze školy. Unikátních bludišť z kukuřice najdete v Česku hned několik

Kukuřičných labyrintů najdete v celém Česku dohromady 13, jeden z nich doslova vyrost nedaleko Štěnovic na jižním Plzeňsku. Bludiště má zhruba dva kilometry cestiček. Správná je ale pouze jen jedna. Abyste ji našli, musíte správně odpovědět na hádanky. Letos se autoři inspirovali školními předměty. Někde se vše točí kolem angličtiny, hudebky nebo dějepisu. U Štěnovic se zaměřují na fyziku.

Přijďte se ztratit! Lákají autoři originálních bludišť. Každý rok se snaží přijít s něčím novým. Letos to pro některé bude návrat do školník lavic. „Kukuřičná bludiště mají totiž pouze jednu průchozí správnou cestu, která vás dovede ven. V bludišti je celkem 20 křižovatek a na každé z nich čeká otázka se třemi možnými odpověďmi. Správná odpověď udává správnou cestu labyrintem, špatná vás pošle do slepé uličky. Každé bludiště má unikátní plán a sérii otázek z konkrétního školního předmětu,“ uvádí autoři na webu kukuricaci.cz.

Zábava je to především pro rodiny s dětmi. Po absolvování labyrintu dostane každý razítko do pomyslné žákovské knížky. Ti nejmenší mohou v bludišti hledat příšerky, kterých se tam rozuteklo hned 20. Každá z nich má navíc u sebe i písmenko do tajenky. „Lovit je můžete i souběžně se hrou pro velké. Anebo se zkrátka můžete bludištěm jen projít, užít si čerstvý vzduch a otestovat orientační smysl,“ doplňují autoři. Pro dobrodružnější povahy se konají i takzvaná „noční bloudění“. U Plzně budou 3. a 16. srpna od 21:00 do 23:00. Kdo přijde v masce, ten dostane i slevu na vstupném.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Kukuřičáci

Štítky kukuřičné bludiště, kukuřičný labyrint, zábava, akce pro rodinu, tip na výlet, Štěnovice, kukuřicáci, znalostní kvíz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Abyste trefili ven, musíte oprášit znalosti ze školy. Unikátních bludišť z kukuřice najdete v Česku hned několik  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.