Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

ANKETA: Točená, kopečková i rolovaná. Máme pro vás tipy, kam vyrazit za nejlepší zmrzlinou

Kde mají v Plzni tu nejlepší zmrzlinu? Na to neexistuje úplně jednoduchá odpověď. Portál Visit Plzeň nicméně sestavil žebříček osvědčených tipů. Je libo klasická točená zmrzlina nebo netradiční chutě a kombinace? Západočeská metropole nabízí od každého něco.

Vyhlášené a originální

Mezi nejvyhlášenější zmrzliny v Plzni patří rozhodně Kolombina. Její provozovatelka si potrpí na originalitu a striktně se vyhýbá jakýmkoli syntetickým příměsím. Při přípravě receptů vychází z rodinné tradice a dokonce výrobu zmrzliny studovala také v Itálii. A jaké příchutě si tam můžete dát? Třeba japonskou limetku nebo typickou plzeňskou, tedy pivní. V nabídce ale nechybí ani osvěžující okurková, kiwi s bazalkou a mnohé další. Nově v centru Plzně najdete dokonce dvě pobočky, jednu v Rooseveltově ulici a druhou ve Smetanových Sadech.

Kam na točenou?

Stánků s točenou zmrzlinou je v západočeské metropoli opravdu požehnaně. Mezi místními je oblíbená například ta u památníku Díky, Ameriko!. Cestující vlakem si mohou dát točenou také na Palubě Hamburk u hlavního nádraží. Další je například i na Točně Bory, u obchodního centra OC Plaza, vedle spořitelny ve Františkánské ulici nebo na Doubravce v Zábělské ulici.

Veganská zmrzlina i ta vhodná pro diabetiky

Osvěžení v podobě nanuku si můžete dát přímo na Americké třídě, třeba v Zigolo Gelato. Nabízí tam mnoho příchutí včetně veganské zmrzliny nebo zmrzliny pro diabetiky. Výrobky pochází z čerstvých a lokálních surovin. Chemická dochucovadla tam nenajdete. „Další letní osvěžení najdete v příjemném prostředí městských sadů, které v sezóně krásně kvetou. V Šafaříkových sadech se nachází prosklený objekt Plzeňský skleník, kde “pěstují“ výbornou zmrzlinu. Za nás doporučujeme například vanilku s kardamomem nebo veganský sorbet s příchutí angreštu,“ doporučuje portál Visit Plzeň.

Zmrzlinu si dáte i v kavárnách

Jako jednoznačný tip na kavárnu zmiňuje turistický portál Kafe Smetanka v parku Homolka na Slovanech. V nabídce tam mívají jednu smetanovou a jednu ovocnou variantu. Dát si tam tak můžete třeba kombinace mango/kefír, meruňka/jogurt nebo smetanová vanilka/maracuja.

Do kategorie „netradiční zmrzliny“ můžeme zařadit rolovanou zmrzlinu. Tu si můžete dát na pláži u Velkého boleveckého rybníka. Kdo by chtěl, tomu zmrzku navíc ozdobí sušenkami, ovocem a dalšími posypy. Už samotná příprava zmrzliny je zajímavou podívanou.

Poslední tip se netýká Plzně, ale neleze ho vynechat. Řeč je o oblíbené dobřanské zmrzlině. „Dobřany jsou oblíbeným cílem letních výletů z Plzně a rodiny s dětmi sem vyráží hlavně na zmrzlinu. Cílem zhruba 15km jízdy na kole je Zmrzlina „U hřiště“ Dobřany, na kterou se často stojí dlouhé fronty. Vyhlášenou zmrzlinu zde vyrábí z čerstvého i mraženého ovoce a smetany. Mezi příchutěmi tu najdete třeba maracuju, rakytník, okurku i podmáslí. Pochutnáte si tu ale i na nanucích, ledové kávě nebo ovocné ledové tříšti,“ uzavírá Visit Plzeň.

Kam v Plzni nejraději chodíte na zmrzlinu?

Celkem hlasovalo217 čtenářů

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com | Zdroj Visit Pilsen

Štítky zmrzlina, kam na zmrzlinu, zmrzlinářství, kavárna, tip, Visit Pilsen, točená zmrzlina, kopečková zmrzlina, rolovaná zmrzlina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloš Pivoňka

Pro mne je točená zmrzlina nejlepší v obci Veselá (SARMA) - kdo tam ochutná dá mi za pravdu .

Úterý, 23. července 2024, 07:05Odpovědět

ANKETA: Točená, kopečková i rolovaná. Máme pro vás tipy, kam vyrazit za nejlepší zmrzlinou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.