Počasí dnes30 °C, zítra18 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kde získat praxi a zároveň se podívat do zahraničí? Na letní škole

PR článek

Svůj druhý ročník otevírá OMEXOM letní škola zaměřená na oblast energetiky. Spousta praktických dovedností, setkání s odborníky napříč firmou od přípravy zakázek po realizaci a také návštěva výcvikového střediska v Německu. To je jen malá ukázka programu, který je určen zejména pro studenty elektro oborů.

Druhý ročník OMEXOM letní školy se uskuteční v posledním srpnovém týdnu od 26. do 30. srpna 2024 a je otevřen pro maximálně 12 účastníků. Letní škola je určena pro studenty vysokých škol zaměřených na energetiku a elektrotechniku, kteří jejím prostřednictvím mohou získat cennou praxi v oboru. Součástí programu jsou také přednášky zahraničních odborníků, proto je nutná znalost angličtiny.

„Chceme studentům naši společnost představit a ukázat jim možnosti, které u nás po studiu mají. Letní škola je pro nás také prostředek, jak zvýšit zájem o oblast energetiky a ukázat, jaký má tento obor v praxi záběr,“ říká generální ředitel společnosti OMEXOM GA Energo Zdeněk Židek a dodává: „Podporujeme moderní vzdělávání, využíváme chytré technologie, pracujeme na zakázkách v zahraničí, a navíc pro čerstvé studenty máme uplatnění hned po skončení studia.“

OMEXOM letní škola bude zahájena v Plzni, kde je hlavní sídlo společnosti. Vítáni jsou ale studenti z celé ČR. Pro účastníky letní školy je zdarma zajištěno ubytování, stravování a doprava na stavby a do vzdělávacího střediska OMEXOM Institute v Korbußenu. Uzávěrka přihlášek do OMEXOM letní školy je 30. 6. Přihlásit se můžete ZDE.

Letní školy se zúčastnil student VUT v Brně

V loňském roce byl jedním z účastníků Tomáš, student VUT v Brně (program Elektroenergetika a komunikační technologie). V krátkém rozhovoru říká, proč se přihlásil a co mu letní škola přinesla.

Proč jste se přihlásil na OMEXOM letní školu? Jaká jste měl očekávání?
Chtěli jsme společně se spolužáky poznat vaši společnost a letní škola je na to ideální. Člověk z blízka pozná, čemu všemu se věnujete. Měl jsem velká očekávání jednak proto, že jste požadovali při přihlašování angličtinu a také proto, že součástí byla exkurze ve výcvikovém středisku v Německu.

Co z programu Vás nejvíc zaujalo?
Určitě zmíněná návštěva výcvikového centra v Německu. Ale také možnost vidět, jak probíhá realizace zakázek a také jak funguje podpora od vašich zahraničních kolegů.

Co byste doporučil těm, kteří váhají, zda se mají na OMEXOM letní školu přihlásit?
Dá vám to možnost podívat se na místa kam se už v pracovním životě nepodíváte. Zjistíte, jestli by vás něco takového bavilo a dá vám to kontakty a přátelství, díky kterým se budoucí uplatnění bude zařizovat snadněji.

Absolvoval jste již někdy v minulosti podobný program, letní školu někde jinde? Můžete udělat krátké srovnání?
Ano, absolvoval. Každá společnost je zaměřená trochu na něco jiného, takže by to nebylo fér srovnání. Myslím si, že je určitě dobré navštívit letních škol co nejvíce, aby si člověk udělal vlastní obrázek na každou společnost, její procesy a možnosti, zaměstnance a uplatnění. Potom se rozhodl, jestli daná společnost vyhovuje jeho potřebám a hodnotám a třeba pro ni šel pracovat.

Ohodnoť článek

Foto archiv Omexom GA Energo

Štítky letní škola, energetika, Omexon, výcvikové středisko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde získat praxi a zároveň se podívat do zahraničí? Na letní škole  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.