Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Navštivte národní potravinářský veletrh s pravou českou hospůdkou i dobrotami od Alice Bendové nebo Ondry Slaniny

PR článek

Kvalitní české potraviny, kuchařské i pekařské show a samozřejmě ochutnávky. Od čtvrtka 9. května do neděle 12. května se bude na českobudějovickém Výstavišti konat už druhý ročník národního potravinářského veletrhu CZECH FOOD EXPO, který proběhne současně s tradiční výstavou HOBBY. Speciálním hosty jsou profesionální kuchař Ondřej Slanina, známý z kulinářského pořadu Kluci v akci, cukrářka Mirka van Gils Slavíková, držitelka francouzského titulu Professeur en Sucre d'Art (Profesor cukrářského umění), známá z pořadu „Peče celá země“ a oblíbená herečka Alice Bendová.

Největší pavilon T1 je místem konání 2. ročníku národního potravinářského veletrhu CZECH FOOD EXPO, kterého se účastní potravináři z celé České republiky. Návštěvníci se můžou těšit na opravdu bohatou nabídku. Své zastoupení budou mít výrobci a prodejci masných i mléčných výrobků, pivovary, lihovary, vinařství a další. Většina prezentovaných produktů je držitelem značky Regionální potravina nebo Klasa.

KVALITNÍ ČESKÉ POTRAVINY ZA VELETRŽNÍ CENY

„CZECH FOOD EXPO je veletrh, kterým chceme upozornit na kvalitu a pestrost českých potravin a zároveň touto akcí chceme podpořit české producenty. I proto jsme se v prvních ročnících rozhodli CZECH FOOD EXPO spojit s naší již tradiční výstavou HOBBY, kterou navštěvuje každoročně kolem 40 tisíc lidí. Pokud zájem o potravinářský veletrh bude pokračovat tak, jak ukázal první ročník, mohla by z něj v budoucnu vzniknout i samostatná akce,“ prozradil ředitel českobudějovického Výstaviště Mojmír Severin s tím, že letos je pro návštěvníky připravena například tradiční „Česká hospůdka“ s českými potravinami. Velkým lákadlem bude sobotní venkovní rožnění celého anguského býka.

PRÉMIÉRA „BUDĚJOVICKÝCH KOULÍ“

Jedním z těch, kteří nabídnou své speciality na potravinovém veletrhu, bude opět i farmářský obchod Naše farma. „Na CZECH FOOD EXPO chceme nově uvést „Budějovické koule“. Nápad se ostatně zrodil na prvním ročníku tohoto potravinářského veletrhu, kdy se měla udělat zřejmě první medová koule na světě s příchutí malina,“ prozradil s úsměvem Petr Šavel a pokračoval. „Dále následovaly další druhy, jako například meruňka-med nebo zázvor-med. Začaly se vyrábět i „fit koule“ z kvalitního ořechového krému a také lahodné likérové koule, například z vaječného koňaku“. Prozradil, že se připravují i pivní koule z pravého žateckého medu a také nivové koule.

PEČENÍ CHLEBA I PRAVÁ „ČESKÁ HOSPŮDKA“

Návštěvníci CZECH FOOD EXPO se mohou těšit například i na pečení chleba přímo v pavilonu, které bude součástí expozice Svazu Pekařů a cukrářů a každý den tak bude možné koupit čerstvě upečené pečivo. Zajímavá bude zcela jistě také inovativní technologie vyřezávání pečiva, cukrovinek a čokolády vodním paprskem.

Vstupenky na veletrh jsou v prodeji již teď on-line ZDE, výhodou je, že jsou levnější a zůstane to tak po celou dobu národního potravinářského veletrhu CZECH FOOD EXPO. Na místě je bude možné zakoupit na pokladnách, které jsou u všech vstupních bran. Vstupenka na CZECH FOOD EXPO je zároveň i vstupenkou na tradiční výstavu HOBBY.

Program a podrobné informace: www.vcb.cz - 9. - 12. 5. 2024 nebo facebooku.

Ohodnoť článek

Štítky veletrh, výstaviště, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Navštivte národní potravinářský veletrh s pravou českou hospůdkou i dobrotami od Alice Bendové nebo Ondry Slaniny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.