Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sportimáček rozhýbal ve školkách a školách už tisíce dětí. Přidejte se

PR článek

Unikátní projekt na zvýšení pohybové gramotnosti a povzbuzení chuti ke sportu u nejmenších, Sportimáček, je ve školkách a školách stále oblíbenější. V domovském Libereckém kraji zakotvil v roce 2023 už ve třinácti městech a každý den se pohybu podle metodiky Sportimáčka věnuje až dva a půl tisíce dětí. Těší se velké oblibě mezi dětmi i pedagogy a postupně se objevuje i v dalších krajích po celé České republice.

V roce 2023 se do projektu Sportimáček zapojily v rámci Libereckého kraje mateřinky i základní školy v Liberci, Jablonci nad Nisou, Frýdlantu, Mimoni, Turnově, Jilemnici, Chrastavě, Hrádku nad Nisou, Hejnicích a Novém Městě pod Smrkem, České Lípě, Rynolticích či Mníšku. Děti se prostřednictvím programu seznamují s pohybem a zábavnou formou se připravují na různé sporty.

„Nastartuje se u nich láska k pohybu a sportu už ve velmi raném věku a zůstane jim až do dospělosti. Profitují pak z toho i města, neboť je všeobecně známé, že lidé, kteří sportují od malička se i v ekonomicky aktivním věku věnují sportu a jeho podpoře, například formou investic do rozvoje sportovní infrastruktury,“ vysvětluje za projekt Sportimáčka Pavel Jakubec.

Projekt je zacílený na děti od 4 do 8 let, a tak se mu věnují nejen v mateřských školách, ale i v 1. – 2. třídách základních škol.

Cílem organizátorů je přivést děti atraktivní formou k pohybu a současně vzdělávat pedagogy. Sportimáček je totiž projekt akreditovaný u Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy jako vzdělávací program pohybové gramotnosti. A tak se jeho zástupci postarají o odborné proškolení pedagogických pracovníků, školy a školky získají výukový a metodický materiál, interaktivní videa, materiály pro zaznamenávání úspěchů a také bezpečné gymnastické rady. Není problém pro tým Sportimáčku zajet i do vzdálenějších škol a školek a pedagogům se věnovat, jak je potřeba.

Velkým bonusem pro pořizovatele projektu, jimiž jsou zřizovatelé školek a škol, tedy města a obce, je i skutečnost, že za investici vloženou do projektu dostane školka či škola potřebné a bezpečné gymnastické vybavení, které školce zůstává. Využívat jej pak může i řadu dalších let, a navíc je uzpůsobeno tak, že s ním lze sportovat jak v tělocvičnách, tak i venku.

Sportimáček má široký zásah, neboť se díky programu každý den rozhýbou tisíce dětí. Navíc Sportimáček nabízí třikrát týdně cvičení pro děti v libereckém A-styl centru. A dopřát si jej může i každý organizátor akce pro veřejnost. Sportimáček dokáže přijet a připravit sportovní atrakce na celý den pro děti v rámci slavností, festivalů a podobných programů. Každé dítě, které se celý tento den pohybu se Sportimáčkem věnuje, odchází minimálně s tím, že zvládne kotrmelec.  Cenově je přitom hřiště od Sportimáčka výhodnější než třeba dva skákací hrady, na kterých se stojí fronty a malým skokanům hrozí, že si mohou v nastalé vřavě i ublížit.

V roce 2024 chce Sportimáček vybudovat v Libereckém kraji nejhustší vzdělávací síť zaměřenou na pohyb dětí a vzdělávání pedagogů. O projekt je velký zájem, a tak v tomto roce bude rozšířený už do padesáti mateřských škol, neboť se stávající počet asi o třicítku zvýší. Ovšem postupně se Sportimáček dostává i do dalších míst České republiky. V Olomouckém kraji cvičí podle jeho metodiky na čtyřech místech, v Pardubickém kraji je Sportimáček na dvou místech a nyní se jedná o pilotním programu v pěti mateřských školách hlavního města Praha.

„Oslovit nás mohou nejen zřizovatelé, ale i samotní zástupci škol a školek. Rádi se všem budeme věnovat a s projektem je blíže seznámíme. Už nyní, spolu se Sportimáčkem, ale ranní rozcvičku denně cvičí tisíce dětí,“ dodává Pavel Jakubec.  

Ohodnoť článek

Štítky sport, příprava, Sportimáček, mateřské školy základní školy, Liberecký kraj, ČR

Sportimáček rozhýbal ve školkách a školách už tisíce dětí. Přidejte se  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.