Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Šumavský Špičák má v provozu polovinu sjezdovek. Železnorudsko čeká na přívaly nového sněhu

I v třetím týdnu této zimní sezony se na šumavském Špičáku stále lyžuje na zhruba polovině sjezdovek. Leží na nich v průměru 40 cm sněhu. V Plzeňském kraji se vedle Špičáku každý den lyžuje v Železné Rudě Nad Nádražím. Na víkend by se měly rozjet ještě Samoty, Alpa louka a Weissova louka. Běžecké stopy se neupravují kvůli nedostatku sněhu, který je mokrý a taje.

„Před Vánocemi se není třeba obávat žádných front, návštěvnost v areálu se obvykle zvyšuje až od druhého svátku vánočního 26.12.na Štěpána a závisí také samozřejmě na podmínkách a počasí. Uvidíme, jak to dopadne s předpovědí, která v optimistické variantě nabízí bohaté sněžení. V tom případě bychom mohli v nejvíce exponovaném čase sezony mezi vánočními svátky a koncem roku otvírat další sjezdovky,“ říká k vyhlídkám spojených s vývojem nevyzpytatelného počasí Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák.

O vánočních svátcích v areálu na Špičáku jediné omezení nastane na Štědrý den, v neděli 24.12., kdy se končí ve 12,30 hodin. V další vánoční dny (25. a 26.12.) se lanovka a další vleky rozjedou jako obvykle v 8,30 s koncem v 16 hodin, stejně jako ve všedních dnech. Na Štědrý den pak čeká na přítomné lyžaře na vrcholu Špičáku v době od 12 do 12,30 hodin přípitek sektem.

Jaké sjezdovky jsou aktuálně otevřeny? Horní úsek jedničky Turistické s přejezdem na dvojku U Zalomeného, horní část trojky Slalomové opět s přejezdem na dvojku U Zalomeného (dají se kombinovat přejezdy mezi nimi). Dále rodinná Spodní Šance, areál pro děti a začátečníky pod hotelem Sirotek, dětské hřiště před chatou Blaženka a sjezdovka s vlekem od hlavního parkoviště.

Železnorudský lyžařský areál Nad Nádražím - Belveder má v provozu sjezdovky v části Nad Nádražím, na svahu je až 40 centimetrů sněhu. O víkendu jezdily ještě střediska Samoty, Alpa louka a Weissova louka, které by měly být v provozu i tuto sobotu a neděli. Ostatní lyžařské areály v kraji zatím v provozu nejsou.

Podle Ivy Juhové ze železnorudského infocentra přestal už ve čtvrtek kvůli silnému větru jezdit nedaleký Velký Javor za hranicemi v Bavorsku. Podle německé předpovědi má v pátek sněžit a zase má do toho pršet, dodala Vybíralová. Běžecké stopy se teď neupravují, v okolí Železné Rudy leží do 20 centimetrů sněhu. Ani na Modravě a v Prášilech a v jejich okolí se stopy neupravují.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ski&Bike Špičák

Štítky lyže, sníh, sjezdovky, lyžování, Ski&Bike Špičák, Železnorudsko

Šumavský Špičák má v provozu polovinu sjezdovek. Železnorudsko čeká na přívaly nového sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.