Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Žena nezaváhala ani okamžik. Zachránila život mladíkovi, který chtěl spáchat sebevraždu skokem pod vlak

Život zachránila mladému muži díky své všímavosti a mimořádným vyjednávacím schopnostem paní Lenka Valentová z Tachova. Její pozornosti totiž neušel muž, který se chystal ukončit život skokem před jedoucí vlak.

Policisté přijali na tísňové hlášení, že v Tachově u železničního přejezdu se nachází mladý muž, který chce ukončit svůj život. „Paní Lenka Valentová si všimla jeho neobvyklého chování, když přes přejezd přejížděla na svém kole. Po ujetí několika desítek metrů se otočila a z důvodu obavy o mladíkův život se na místo vrátila zpět,“ popsala začátek neobvyklé záchranné akce policejní mluvčí Iva Vršecká.

Žena navázala s mladým mužem kontakt a současně požádala kolemjdoucího o přivolání pomoci. „Až do příjezdu policejní hlídky se muže snažila uklidnit. Ten následně uvedl, že mu zachránila život. Kdyby kolem něj projela bez povšimnutí, nezaujalo ji jeho zvláštní chování, následně se neotočila a nepřispěchala mu na pomoc, měla by tato událost smutný závěr,“ uvedla mluvčí policie.

Díky ohleduplnosti, pohotovosti a odvaze pomoci cizímu člověku je na konci příběhu setkání, na kterém paní Valentová přijala od policejního ředitele územního odboru Tachov Tomáše Müllera poděkování za své jednání a také květinu a drobné dárky.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, České dráhy

Štítky záchrana sebevraha, statečná žena, rozmluvila sebevraždu, chtěl skočit pod vlak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena nezaváhala ani okamžik. Zachránila život mladíkovi, který chtěl spáchat sebevraždu skokem pod vlak  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.