Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Plzeňská ulice Mezi Stadiony ponese nově jméno slavného fotbalisty

Na počest fotbalisty Antonína Hájka přejmenuje MO Plzeň Slovany ulici Mezi Stadiony. Od pátku ponese ulice jméno slavného fotbalisty. Návrh na přejmenování vzešel od SK PLZEŇ 1894, kde fotbalista Antonín Hájek (1916 – 1983) působil.

Klub na fotbalistu Hájka vzpomíná jako na nejlepšího střelce, který se se svými 199 nastřílenými prvoligovými góly zapsal výrazně do historie klubu a zároveň i do Klubu ligových kanonýrů, kde se umístil jako 4. nejlepší český kanonýr všech dob.

„O přejmenování ulice Mezi Stadiony na ulici Antonína Hájka rozhodlo Zastupitelstvo MO Plzeň 2-Slovany. Respekt si zaslouží nejen fotbalista Antonín Hájek, ale i samotný klub SK PLZEŇ 1894, který patří po pražské Slávii a Spartě k jednomu z úplně nejstarších klubů u nás. Věřím, že změna názvu ulice nezpůsobí občanům žádné komplikace,“ uvedl starosta MO Plzeň 2 – Slovany Lumír Aschenbrenner (ODS). Klub SK PLZEŇ 1894  oslavil v roce 2019 již 125 let od jeho založení.

Ohodnoť článek

Štítky fotbal, fotbalista, MO Plzeň Slovany, radnice Slovany, Lumír Aschenbrenner, starosta, Antonín Hájek, FC Viktoria Plzeň, SK Petřín Plzeň, Plzeň 2-Slovany, AC Sparta Praha, ODS, Klub ligových kanonýrů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňská ulice Mezi Stadiony ponese nově jméno slavného fotbalisty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.