Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Před víkendem začala topit svým zákazníkům Plzeňská teplárenská. Loni začala topná sezóna 25. září

Končí doba večerní a ranní zimy! Teplo svým zákazníkům už začala dodávat v pátek 6. října společnost Plzeňská teplárenská. Oproti předchozím rokům tak začíná letošní topná sezóna poněkud se zpožděním. Loni se topit začalo 25. září, rok před tím dokonce již 9.září.

„Aby se v září vůbec nezatopilo a topná sezóna začala až druhý týden v říjnu jako letos je naprosto výjimečné,“ uvedl generální ředitel Plzeňské teplárenské Václav Pašek. Podle příslušné platné vyhlášky trvá otopné období od začátku září do konce května. Začátek konkrétní topné sezóny potom závisí na vývoji průměrné venkovní teploty, která nesmí ve dvou po sobě následujících dnech přesáhnout 13 ° C. S ohledem na nízké ranní a večerní teploty je tato podmínka již splněna.

„Přes léto naši technici tradičně prohlédli a opravili zařízení kotelen, horkovodních rozvodů a předávacích stanic tak, aby vše opět bezchybně fungovalo až do května příštího roku,“ ubezpečil odběratele tepla výrobní ředitel Plzeňské teplárenské Jan Skřivánek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky topení, dodávky tepla, Plzeňská teplárenská, topná sezóna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před víkendem začala topit svým zákazníkům Plzeňská teplárenská. Loni začala topná sezóna 25. září  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.