Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

ANKETA: Myslíte si, že je Plzeň bezpečné město a cítíte se tady opravdu bezpečně?

Cítíte se v ulicích Plzně bezpečně nebo máte strach? Myslíte si, že se v posledních letech zhoršila bezpečnostní situace ve městě? Diskutující na sociálních sítích mají jasno a jsou přesvědčeni o tom, že Plzeň zejména v posledních letech není bezpečným městem. Za vinu to dávají nejen velkému množství bezdomovců, narkomanů, ale v neposlední řadě také cizincům, kteří sem přijeli pracovat a žít.

Vedení města Plzně říká, že bezpečnost občanů je pro ně prioritou. Posiluje kamerový bezpečnostní systém, usiluje o zlepšení personální situace u městské policie a volá také po zavedení institutu vyhoštění problémových osob za spáchané přestupky. Vy teď můžete hlasovat v naší anketě na téma bezpečnosti. V pondělí bude Plzeňská Drbna publikovat materiál, ve kterém se představitelé politických stran zastoupených v plzeňském městském zastupitelstvu budou vyjadřovat nejen k bezpečnosti ve městě, ale hlavně k již zmíněnému institutu vyhoštění.    

Myslíte si, že je Plzeň bezpečné město a cítíte se zde bezpečně?

Celkem hlasovalo3623 čtenářů

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky anketa, bezpečnost ve městě, pocit bezpečí, institut vyhoštění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Jsou místa, kam po soumraku nevkročím. S podivem jde také o magistrátem tak propagovaný "městský bulvár" na Americké třídě. Tam se budou Plzeňané i návštěvníci města jen hrnout, aby tam promenovali a studovali tam se pohybující faunu nepřizpůsobivých individuí a jejich zahraničních napodobitelů. Většinou je to zóna vyhrazená v určitých hodinách právě jen jim. Pro rozvíření života patrně magistrát dospěl k názoru, že by tam v nočních hodinách měla jezdit i auta. Svatá prostoto!

Neděle, 1. října 2023, 09:32Odpovědět

Milo Blechta

Můžu vycházet jen z vyprávění, ale myslím si, že Plzeň je jen špičkou českého migračního ledovce a snad plzeňská řešení budou jednou inspirací i jinde. Řešení jsou, ale ne v bezhlavé migrační politice.

Neděle, 24. září 2023, 21:36Odpovědět

ANKETA: Myslíte si, že je Plzeň bezpečné město a cítíte se tady opravdu bezpečně?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.