Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

E.ON od října sníží ceny energií. Elektřina zlevní až o 16 procent

Společnost E.ON bude od října zlevňovat elektřinu statisícům stávajících zákazníků, kteří nemají fixovanou cenu. Oproti aktuálním ceníkům bude o 13 až 16 procent nižší. Ve srovnání s vládním stropem pak bude nižší až o pětinu. Už v září společnost zlevňovala plyn.

„Zákazníkům se pozitivní vývoj na trhu snažíme do ceníků promítat. Ujišťovali jsme, že jakmile nám to situace na trhu dovolí, svým zákazníkům ceny snížíme, což aktuálně děláme pro obě komodity. Od 1. října snižujeme ceny dodané elektřiny o 13 až 16 % v závislosti na konkrétním ceníku,“ uvedl v tiskové zprávě místopředseda představenstva Jan Zápotočný.

Změna se dotkne zhruba 800 tisíc stávajících zákazníků. Oproti začátku roku se cena elektřiny u E.ONu snížila zhruba o třetinu. Od září společnost zlevnila až o 16 procent také plyn. Tady snížení zaznamenalo zhruba 140 tisíc zákazníků.

Úspora od 2 do 14 tisíc korun

Domácnost, která elektřinu používá pro běžnou spotřebu a ročně odebere kolem 2 megawatthodiny, ušetří s novými cenami kolem dvou tisíc ročně na celkové ceně, kterou za elektřinu zaplatí. Pro domácnost, která elektřinou i ohřívá vodu a ročně odebere kolem 5 megawatthodin, představují nové ceny roční úsporu zhruba 4 000 korun a ti, kteří elektřinou i topí a ročně spotřebují kolem 15 megawatthodin, ušetří za rok téměř 14 000 korun oproti aktuálním ceníkům.

Ceny bude společnost měnit automaticky, zákazníci tak nemusí uzavírat novou smlouvu. „Všem zákazníkům, kterých se zlevnění týká, také zároveň přepočítáme zálohy. Když je bude možné snížit, pošleme jim nový rozpis, nebo je upravíme v nejbližším vyúčtování. Aktuální nastavení záloh najdou klienti v portálu nebo mobilní aplikaci Energie24, kde si je můžou i sami upravit,“ popsal vedoucí prodeje energií pro domácnosti a prokurista Radek Fišer.

Jedná se o druhé zlevňování energií u společnosti E.ON. K prvnímu přistoupila už v únoru letošního roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Elmira Talířová

Štítky E.ON, energie, cena, elektřina, plyn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON od října sníží ceny energií. Elektřina zlevní až o 16 procent  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.