Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Herní expozici s LEGO® kostkami můžete v DEPO2015 navštívit až do 8. října

PR článek

Plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 pro velký divácký úspěch prodlužuje úspěšnou unikátní herní expozici Letní kostky v DEPU. Během necelých dvou prázdninových měsíců expozicí prošlo na pět tisíc návštěvníků a další si ji budou moci užít až do 8. října. Dětská interaktivní výstava z LEGO® kostek pro malé i velké stavitele provádí fanoušky známé stavebnice světem kreativity, kde mohou stavět a kombinovat, co jim jen fantazie dovolí. Herna je rozdělena na několik částí. Pro nejmenší od 18 měsíců jsou připraveny bazénky s LEGO DUPLO® či koutek s vláčkem, pro starší unikátní stavěcí zóna architektury z bílých kostek a pro všechny interaktivní UV instalace se svítícími LEGO® kostkami, která vznikla přímo na míru této expozici.

Výstava Letní kostky v DEPU vznikla ve spolupráci se společností Czech Repubrick. Narozdíl od klasických výstav modelů z LEGO® kostek, na které se Czech Repubrick primárně zaměřuje, je zde prezentovaný jiný, herní přístup. Herna s rozmanitým světem LEGO® kostek je rozdělena na stanoviště podle věku dětí i zaměření. Pro ty úplně nejmenší od 18 měsíců je připraven baby koutek s vláčkem nebo bazény s LEGO DUPLO®, do kterých se budou moci doslova ponořit. Na starší děti čeká stavitelská dílna s unikátními bílými kostkami. Nechybí ani dílna s mini dílky LEGO® DOTS, které rozvíjejí tvůrčí a designérské dovednosti, nebo hlavolamy se zadanými úkoly, jež bude potřeba splnit a zapojit tak do hry kreativní myšlení a fantazii.

Úplným unikátem je uvedení speciální interaktivní UV projekce. Ta byla upravena na míru přímo pro tuto expozici a v této podobě je představena ve světové premiéře. Jedná se o uzavřený prostor, black box, ve kterém zní podmanivý hudební podkres. Na zemi je umístěn černý koberec, na kterém mohou návštěvníci vytvářet rozmanité obrazce ze speciálního svítícího písku. Novinkou je, že tyto kresby lze doplňovat také stavbami ze svítících LEGO® kostek a tvořit tak nejen 2D, ale i 3D objekty. „Všetko, čo sa na zemi kreslí je v reálnom čase premietané na stenu v kaleidoskopických obrazcoch. Výsledkom je kontinuálne sa meniace umelecké dielo, ktoré tvorcami sú sami návštěvníci,“ doplňuje popis instalace nazvané UV UPGRADE její autor, slovenský designér a architekt Juraj Horňák, který se ve své tvorbě věnuje návrhům her a hravých interaktivních instalací ve veřejném prostoru.

Herní expozici Letní kostky v DEPU je možné v plzeňském DEPO2015 navštívit denně do 8. října ve všední dny od 14 do 18 hodin, o víkendech a státních svátcích pak od 10 do 18 hodin. Pro větší návštěvnický komfort jsou vstupy organizovány do hodinu a půl dlouhých časových slotů. Vstupenky se tak kupují na konkrétní čas. Z kapacitních důvodů je doporučeno zakoupit vstupenky předem na goout.cz, k dostání budou ale i na místě.

Návštěvu s dětmi si v DEPO2015 lze také prodloužit v interaktivní expozici Trnkova Zahrada 2, na níž dostanete při zakoupení vstupenek Na Letní kostky v DEPU slevu 10 %.

Více informací naleznete depo2015.cz/letni-kostky

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky DEPO2015, akce pro děti, tipy na akce, kultura, Lego, herní expozice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Herní expozici s LEGO® kostkami můžete v DEPO2015 navštívit až do 8. října  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.