Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Milion chvilek zahájí v Plzni sérii protestů a debat v krajích

Spolek Milion chvilek dnes v Plzni zahájí další sérii demonstrací v krajích. Protesty a také veřejné diskuse se následně budou konat podle webu spolku téměř každé úterý v dalších krajských městech a skončí velkou akcí 2. června v Praze. Spolek se chce při takzvané Štafetě pro demokracii pokaždé zaměřit na jeden celostátní problém, který se v daném kraji negativně projevuje. Zaznít tak mají témata politická, sociálně-ekonomická i ekologická.

Tématem Plzeňského kraje jsou opomíjené regiony. Na diskusi v Měšťanské besedě od 16:30 vystoupí vedle Mikuláše Mináře a Benjamina Rolla z Milionu chvilek například herečka Aňa Geislerová. Následovat bude od 19:00 protestní shromáždění na plzeňském náměstí Republiky.

Na debatách v krajích budou vystupovat celostátní i regionální osobnosti, odborníci na daná témata, mluvčí Milionu chvilek a případně další hosté. Program akcí se může rozšířit o umělecké produkce či krátké příběhy lidí, kteří utrpěli diskutovaným problémem. Vedle krajských protestů Milion chvilek pořádá 1. března v Praze demonstraci na obranu demokratických institucí.

Spolek Milion chvilek vznikl po sněmovních volbách v roce 2017, které vyhrálo hnutí ANO vedené nynějším premiérem Andrejem Babišem. Při protestech v kampani Milion chvilek pro demokracii kritizoval spolek Babiše za nedodržování předvolebních slibů, střet zájmů nebo stíhání pro údajný dotační podvod v kauze Čapí hnízdo. Loni Milion chvilek uspořádal na pražské Letné dvě demonstrace, které byly největšími veřejnými shromážděními od listopadu 1989. Na obě akce dorazilo podle odhadů shodně kolem čtvrt milionu lidí.

Autoři | Foto Martin Šeda

Štítky ČR, demonstrace, správa, společnost, Milion Chvilek, Plzeň, protest, Plzeňský kraj, Praha, Mikuláš Minář, Andrej Babiš, Benjamin Roll, Anna Geislerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milion chvilek zahájí v Plzni sérii protestů a debat v krajích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.