Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Obrovskou chuť žít má slepý kocourek Oli, nalezený v naprosto zbídačeném stavu. Teď se bojuje o to, zda uvidí

Slepého kocourka v naprosto zbědovaném stavu našla před několika dny paní při vycházce v Nemanicích na Domažlicku. Nebohého zvířete se pravděpodobně někdo zbavil vzhledem k jeho zdravotnímu hendikepu. Kotě se následně dostalo do péče spolku pečujícího o opuštěné kočky v Trhanově, kde mu dali jméno Oli. A začal napínavý boj o jeho život a také o případné navrácení zraku.

Při první návštěvě u veterináře to nevypadalo moc dobře a vzhledem k žalostnému stavu Oliho se uvažovalo jeho uspání. Kocourek ale projevil obrovskou vůli žít a dostal proto šanci. Po zahájení léčby se ale vzhledem k jeho závažnému zdravotnímu stavu dostal k dalším specialistkám na opuštěné kočky v Žerovickém depozitu u Přeštic na jižním Plzeňsku. Po vyšetření na veterinární klinice v Plzni se rozhodlo o oční operaci, která by Olimu mohla alespoň částečně vrátit zrak.

„Operace bude nákladná, takže začínáme chystat aukci ve prospěch Oliho a vše co vybereme, bude pro kocourka. Snad se na ten svět podívá alespoň jedním očkem. Oli je veselý kluk a užívá si života i přes handicap. Každý život stojí za to. Dostal vybavení a léky na doma a začíná boj,“ informuje na svém webu Žerovické depozitum. Pokud by chtěl někdo finančně přispět na léčbu Oliho nebo i dalších obyvatel depozita, může tak učinit ZDE prostřednictvím transparentního účtu.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Žerovické depozitum

Štítky nalezený kocourek, záchrana kotěte, slepé kotě, veterinární zákrok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obrovskou chuť žít má slepý kocourek Oli, nalezený v naprosto zbídačeném stavu. Teď se bojuje o to, zda uvidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.