Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Plzeňské kraji vyhlásili energetici kalamitní stav

V Plzeňském kraji je kvůli silnému větru nyní bez elektřiny 14 tisíc odběrných míst, zejména na Klatovsku a na jižním Plzeňsku. Energetici z ČEZ kvůli tomu vyhlásili kalamitní stav. Podobná situace je také v Karlovarském a Středočeském kraji. Poruchy se daří postupně odstraňovat, řekla dnes mluvčí ČEZ Soňa Holingerová.

Aktuálně energetici evidují v kraji 24 poruch na vedení vysokého napětí a další poruchy na nízkém napětí. Ráno bylo v kraji bez proudu až 24 tisíc odběrných míst.

Na Klatovsku, jižním Plzeňsku a Domažlicku mají nejvíce zásahů také hasiči. V celém kraji dnes v souvislosti s počasím evidují přes 250 zásahů, řekl mluvčí hasičů Petr Poncar. V Klatovech vyjížděli k utržené střeše panelového domu v Plzeňské ulici, v Dobřanech vítr poškodil věžičku na kostele sv. Mikuláše. Všechny události se obešly bez zranění.

Padající větev poškodila sanitku záchranné služby, která jela ráno lesem u Spáňova na Domažlicku, řekl Martin Brejcha ze záchranné služby. Větev poškodila čelní sklo sanitky, záchranáři nebyli zraněni.

Autoři | Foto HZSPK

Štítky ČR, počasí, energie, hasiči, vítr, Plzeňský, Plzeňský kraj, ČEZ, okres Klatovy, Středočeský kraj, Karlovarský kraj, okres Domažlice, Klatovy, Dobřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzeňské kraji vyhlásili energetici kalamitní stav  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.