Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči v Plzeňském kraji vyjížděli kvůli větru k desítkám případů

Hasiči v Plzeňském kraji v noci na dnešek už vyjížděli v souvislosti se silným větrem k desítkám událostí po celém kraji. Nejčastěji likvidovali popadané stromy. Podle aktualizované svodky zásahů od půlnoci do 06:00 provedli hasiči 59 zásahů takzvané technické pomoci, což jsou právě třeba zásahy u spadlých stromů. Bez proudu je v kraji na 12 tisíc odběrných míst, uvedla mluvčí firmy ČEZ Soňa Holingerová.

První výjezdy k popadaným stromům měli hasiči už v neděli po 20:00, do půlnoci bylo takových výjezdů asi pět. Od půlnoci ale již začali vyjíždět k zásahům kvůli větru častěji. Nejvíce popadaných stromů likvidovali v noci na dnešek na Klatovsku, Domažlicku a jižním Plzeňsku a v několika případech zasahovali i na Tachovsku a Rokycansku.

Energetici evidují v Plzeňském kraji 15 poruch na vedení vysokého napětí. Bez elektřiny je podle Holingerové asi 12.000 odběrných míst. V celém Česku je 43 poruch na vedení vysokého napětí a 34 tisíc odběrných míst bez elektřiny.

Silný vítr dnes podle výstrahy ČHMÚ hrozí po celý den v celém Česku. V nárazech může dosahovat rychlosti až 110 kilometrů v hodině, a místy i více.

Autoři | Foto HZS PK

Štítky ČR, počasí, hasiči, energie, vítr, Sabine, Plzeňský, Plzeňský kraj, strom, ČEZ, Česko, Český hydrometeorologický ústav, okres Klatovy, okres Domažlice, okres Tachov, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Plzeňském kraji vyjížděli kvůli větru k desítkám případů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.