Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Plzeň pomůže vyklidit problémový opuštěný dům

Zástupci Plzně, policie, strážníků, neziskových organizací a soukromý majitel vyklidí v polovině února problémový dům v Přeštické ulici nedaleko zimního stadionu. V domě bývají bezdomovci, uživatelé drog, několikrát tam i hořelo. Při jednom požáru jeden člověk přišel o život. Zhruba půlhektarový areál je nyní jedním z nejproblematičtějších a nejrizikovějších míst v Plzni, řekl radní pro bezpečnost Martin Zrzavecký (ČSSD). Na akci se domluvil se spolumajitelkou objektu.

Vyklízení by mělo začít 17. února. Práce potrvají několik dní, spolumajitelka poté přislíbila důkladné zabezpečení areálu. Město požádá neziskové organizace, které se zabývají terénní prací, aby jejich pracovníci byli při vyklízení přítomni a řešili na místě sociální a zdravotní potřeby lidí z objektu, kteří o to projeví zájem.

"Posledních pět let se tam nachází lidé bez domova i uživatelé drog, při poslední naší lednové kontrole v objektu bylo kolem 30 osob. Jsem rád, že jsme našli řešení," řekl Zrzavecký. Kromě magistrátního odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení se do řešení zapojil o centrální obvod, na jehož území dům je. "Jsem rád, že se snad už blížíme k vyřešení problému. Přijímal jsem opakovaně stížnosti od lidí a obyvatel z okolí, kteří poukazují nejen na nepořádek, ale mají strach i z uživatelů drog. Věřím, že se jim uleví, po nápravě volají už delší dobu," uvedl starosta centrálního obvodu David Procházka (ANO).

Dům dobře znají plzeňští strážníci i policisté. "Od září 2015, kdy začal objekt chátrat, do začátku ledna 2020 v něm policisté řešili 238 přestupků proti majetku, kdy se většinou jednalo o přestupky neoprávněného užívání cizího majetku. Policisté dále evidovali 75 přečinů ... V objektu také několikrát hořelo," doplnila policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Autoři | Foto plzen.eu

Štítky ČR, správa, byty, kriminalita, sociální, Plzeň, dům, droga, Martin Zrzavecký, ČSSD, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň pomůže vyklidit problémový opuštěný dům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.