Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Unikátní pojízdná sauna zaparkovala na soutoku Mže a Radbuzy, Plzeňané ji mohou přes víkend otestovat

Plzeňané mají tento víkend jedinečnou příležitost vyzkoušet si na vlastní kůži mobilní saunu, kterou navrhl a postavil Ateliér k světu. Autoři saunu zaparkovali na soutoku Mže a Radbuzy, tedy v místě, kde vzniká Berounka. Tento jedinečný počin je součástí festivalu Náplavka k světu, který si klade za cíl oživit dosud nevyužívané říční břehy. Tento víkend akce vrcholí a kromě posezení v sauně si mohou zájemci vyzkoušet také hospodský kvíz nebo si užít jednu ze tří hudebních akcí.

„Za Ateliér k světu. bychom vás chtěli pozvat na Soutok, kam si můžete o víkendu přijít odpočinout a uvolnit se. Celý víkend bude k dispozici mobiliář a pojízdná sauna, kterou jsme pro vás postavili a vy můžete být první kdo ji vyzkouší. Když vám bude horko, můžete si vybrat ze tří řek, ve které se zchladíte,“ láká na akci architekt a zakladatel spolku K světu. Jakub Mareš.

Designovou pojízdnou saunu zdobí fasáda z opalovaného dřeva. Zatím je nutné, aby byla připojena na elektřinu, časem ale ateliér plánuje i komínovou. Na levém břehu Mže bude k vidění pouze o tomto víkendu. Pokud tedy chcete vyrazit, nezapomeňte si zabalit ručníky, prostěradla a župany. Na místě sice budou k dispozici, ale ve velmi omezeném množství a za poplatek.

Unikátní maringotka s ikonickými hobitími dveřmi je díky solárním panelům energeticky zcela soběstačná

Stále populárnější jsou v dnešní době soběstačné domy a tento trend si už našel cestu i mezi příznivce bydlení v maringotkách nebo v tiny housech. Ondřej Vácha z Plzně teď postavil naprosto unikátní a zřejmě úplně první energeticky zcela...

 

Představení pojízdné sauny je vyvrcholením festivalu Náplavka k světu, který tuto neděli končí. Do té doby mají návštěvníci možnost vyrazit k Soutoku a užít si hudbu a posezení v neokoukané lokalitě. Sauna bude k dispozici po oba dny vždy od 14:00 do 19:00. Více k programu najdete ZDE.

Projekt Náplavka k světu vznikl před deseti lety a jeho hlavní myšlenou stále je upozornit na potenciál nevyužívaných říčních břehů. „Každý rok se pořádá měsíční festival, během kterého dochází k oživení prostor kolem řeky a my se snažíme společně, jakožto spolek k světu., iniciovat změnu těchto opomíjených míst. Toto vynaložené úsilí se rozhodně vyplácí! Vznikla tak Radbuzská náplavka a nyní je již v procesu realizace nového nábřeží na Mži,“ těší autory projektu.

Soutok Mže a Radbuzy považují autoři festivalu za prostor s velkým potenciálem a rádi by zde vytvořili industriální stezku. „Od Soutoku by se dalo přejít po lávce k pivovaru Proud, který je hned naproti přes řeku, ale momentálně není možné se k němu dostat. Stezka by dál vedla od pivovaru, přes areál teplárny. Stezka by dále pokračovala Doubraveckou ulicí až k řece Úslavě a tvořila by tak propojku mezi Doubravkou a centrální oblastí města Plzeň,“ odhalují svou vizi.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Mareš / Ateliér k světu.

Štítky Náplavka k světu, soutok řek, náplavky, pojízdná sauna, Ateliér k světu, veřejný prostor, plzeňské řeky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unikátní pojízdná sauna zaparkovala na soutoku Mže a Radbuzy, Plzeňané ji mohou přes víkend otestovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.