Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Třetí Češka na vrcholu Mount Everestu bezpečně zvládla i sestup do základního tábora a už brzy dorazí domů

Úspěšný a bezpečný sestup do základního tábora pod Mount Everestem absolvovala Eva Perglerová, která ve středu dopoledne jako teprve třetí horolezkyně z Česka zdolala nejvyšší horu světa měřící 8849 metrů. Podle našich informací se zubní lékařka z Přeštic na Plzeňsku už brzy objeví i doma, kam se podle svých slov strašně moc těší.

„Tak jsem to zvládla!Brečela jsem na vrcholu, brečím teď, když to píšu. Děkuji, děkuji, děkuji...Největší poděkování patří celé moji rodině, všichni mě podporovali a zvládli tuhle "akci" společně se mnou. Vím, že jsem jim přichystala těžké chvilky, ale nedali to znát a fandili mi po celou dobu. Z celého srdce bych chtěla poděkovat mému osobnímu šerpovi Dhana Diaries, který mě provázel od začátku až dokonce. Bez něj bych na vrcholu Mt.Everest nikdy nestála. Také díky šerpovi Nurbu, který byl po mém boku vrcholový den,“ vzkázala Eva Perglerová všem blízkým poté, co se úspěšně vrátila po sestupu z táborů C4 (7900m) přes tábory C3 a C2, do základního tábora. Ten se nachází ve výšce 5363 metrů.

Nejvyšší horu světa Mount Everest zdolala dnes v 10:40 hodin ve skvělé formě česká horolezkyně Eva Perglerová, soukromá zubní lékařka z Přeštic na jižním Plzeňsku. Stala se tak teprve třetí českou horolezkyní, které se to podařilo. Po výstupu na...

Horolezkyně Eva Perglerová byla součástí americké expedice Madison Mountaineering, kterou vedl na vrchol Mount Everest renomovaný horský vůdce Garrett Madison. Ten má od středy na svém kontě už 13 úspěšných výstupů na Everest. Velké poděkování Eva věnovala samozřejmě Garrettovi. „Je neuvěřitelné, jak celou expedici vedl naprosto profesionálně, bezpečně a přitom v poklidu a ve velmi přátelském duchu,“ nešetřila česká lezkyně chválou. A dodala, že si výstupem na Mount Everest splnila svůj celoživotní sen.

Ohodnoť článek

Foto Eva Perglerová, Terray Sylvester / Madison Mountaineering

Štítky Eva Perglerová, lékařka zdolala Mount Everest, česká horolezkyně, Mount Everest, nejvyšší hora světa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třetí Češka na vrcholu Mount Everestu bezpečně zvládla i sestup do základního tábora a už brzy dorazí domů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.