Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Nudisty na pláži u Velkého boleveckého rybníka schovají proutěné zástěny a poskytnou jim více soukromí

Více soukromí budou mít v nadcházející koupací sezóně plzeňští nudisté na své pláži u Velkého boleveckého rybníka. Pro milovníky slunění a koupání bez plavek město během března a dubna nechalo vybudovat zástěny z přírodních materiálů o celkové délce 100 metrů. Jejich realizace přišla na 119 tisíc korun včetně DPH.

Zástěny určitě budou plnit svoji funkci, někteří návštěvníci Boleváku totiž v minulosti poukazovali na to, že není vhodné procházet zejména s dětmi v blízkosti naháčů, na které bylo z hlavní cesty vidět. O existenci nudistické pláže na Boleváku před lety bouřlivě diskutovalo i na jednání plzeňského městského zastupitelstva. Polovina zastupitelů volala po tom, aby naháči od Boleváku zmizeli. Někdy docházelo na břehu rybníka ke konfliktům mezi příznivci koupání i slunění bez plavek a většinovými návštěvníky „textilních“ pláží.

„Zlepšovat kvalitu služeb i podmínky pro rekreaci v okolí Velkého boleveckého rybníka je naším dlouhodobým cílem. Město Plzeň do této oblíbené lokality celé řady Plzeňanů investovalo za poslední roky už značné finanční prostředky. Věřím, že tuto novinku ocení nejen ti, kteří nudistickou pláž rádi užívají, ale i ti, kteří kolem pouze procházejí,“ sdělil Aleš Tolar (STAN), náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

„Materiálové řešení zástěn jsme předem konzultovali s odborníky z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně a jejich umístění jsme projednali přímo na místě se zástupci nudistů. Naší prioritou bylo vyhnout se kácení vzrostlých stromů a zároveň nepoškodit jejich kořenové systémy,“ uvedla Irena Tolarová z oddělení přípravy staveb a urbanistické zeleně ze Správy veřejného statku města Plzně.

„Zástěny jsou provedeny ryze z přírodních materiálů. Tvoří je dubové kůly a mezi nimi výplet z vrbového proutí doplněný větvemi břízy a osiky. Výhodou tohoto řešení je relativně nízká cena, naopak nevýhodou přírodních zástěn je jejich omezená životnost, mohou se rovněž stát snadným terčem vandalů,“ dodal Richard Havelka, vedoucí Úseku lesů, zeleně a vodního hospodářství.

Proti naháčům u Velkého boleveckého rybníka v minulosti nezasahovala ani městská policie. „Policie by mohla na místě zasáhnout v okamžiku, kdy by tam docházelo ke vzbuzování veřejného pohoršení,“ uvedla již dříve mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová. Podle zákona o přestupcích nastává veřejné pohoršení v případě současného naplnění tří znaků. „Musí být spácháno veřejně, jednání musí subjektivně pohoršovat zpravidla více než dvě osoby, které budou tomuto jednání obvykle přítomny současně, a musí být v rozporu s tím obsahem mravnosti, na němž se společnost shoduje. Správní orgán neporovnává toto jednání s mravností stanovenou podle vlastních kritérií, nýbrž je poměřuje s obecnou společenskou shodou o obsahu mravnosti,“ citovala z příslušného zákona mluvčí městské policie Pužmanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Gregar, Richard Beneš, plzen.eu

Štítky nudistická pláž, nudisté na Boleváku, zástěny pro nudisty, zástěny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nudisty na pláži u Velkého boleveckého rybníka schovají proutěné zástěny a poskytnou jim více soukromí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.