Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Domov pro seniory za 120 milionů korun buduje město Bor na Tachovsku vedle polikliniky

Bor na Tachovsku se 4400 obyvateli staví vedle polikliniky domov pro seniory s 32 lůžky. V regionu u hranic místa v takovýchto zařízeních citelně chybějí. Podle projektu měl domov stát 90 až 100 milionů korun, ale kvůli rostoucím cenám to bude nějakých 120 milionů korun. Jde o největší investici města po roce 1990.

"Stavba objektu začala loni v červenci a měla by být hotová v lednu nebo v únoru příštího roku, včetně vybavení to bude v polovině roku. Chceme ještě vedle parkoviště a parčík pro oddech důchodců," řekl starosta Boru Rudolf Kodalík (Občané Borska). Výhodou bude těsná blízkost polikliniky, jež by městský seniorský dům provozovala. V poliklinice, která bude s novým objektem propojená, už funguje jedno patro domu s pečovatelskou službou.

"Zájem je minimálně třikrát větší, lidé už se nám hlásí teď," řekl Kodalík. Ceny pro klienty zatím radnice nestanovila. Nejbližší seniorské domy jsou v Tachově a ve Stříbře a větší krajský domov sociální péče v Kurojedech, kde je teď hodně lidí z Boru. "Současná investice umožní našim občanům, aby mohli zůstat tam, kde prožili celý nebo velkou část života," dodal starosta.

Stavbu domu pro seniory bude město hradit z úvěru a ze svého. Dotaci zatím nesehnalo. "Pokusíme se ještě něco zpětně 'vydolovat' i od kraje, byli bychom moc rádi," uvedl Kodalík. Podle něj město žádnou tak velkou stavbu nikdy nebudovalo. "Měli jsme původně vybranou ještě lokalitu U Parketu, kde má ale na pozemek smlouvu soukromá firma, která chce stavět něco podobného," řekl starosta. Podle něj by mělo jít o výrazně větší projekt zhruba za 300 milionů Kč. "Zatím projektují," dodal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky domov pro seniory, 120 milionů korun, město Bor na Tachovsku, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov pro seniory za 120 milionů korun buduje město Bor na Tachovsku vedle polikliniky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.