Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Lidé si v novém projektu mohou sami navrhnout tu nejlepší trasu cestiček, po kterých chtějí chodit

Zkvalitnit povrch vyšlapaných cestiček, jimiž si lidé často krátí cestu je cílem projektu s názvem Kudy? Tudy! Ten spouští od 1. března čtvrtý plzeňský městský obvod a zapojit by se do něj měla zejména veřejnost. Lidé mohou sami cestičky označit, popsat je a navrhnout úpravu. Nejvhodnější návrhy průšlapů se příští rok zrealizují a vybrané pěšinky tak dostanou nový povrch.

„Cílem této iniciativy je nabídnout lidem možnost najít prošlapané cestičky mimo oficiální chodníky. My následně prozkoumáme možnosti jejich stavební úpravy tak, aby z nich mohla vzniknout skutečná komunikace. Možností je několik, na základě zkušeností bychom pravděpodobně preferovali zatravňovací dlažbu,“ představuje projekt místostarosta MO Plzeň 4 pro investice Jan Kakeš. „Na projektovou dokumentaci, přípravu a realizaci průšlapů uvolníme 1 milion korun. Stavební práce by měly být realizovány během příštího roku,“ dodává v tiskové zprávě starosta MO Plzeň 4 Tomáš Soukup (ANO).

Přesnou polohu prošlapaných cestiček mohou lidé až do konce března označit na mapě, popsat jejich stav, napsat odkud kam vedou, přiložit fotografii nebo navrhnout vhodnou stavební úpravu. To vše lze udělat prostřednictvím radničního webu ZDE. Všechny podněty bude pečlivě zkoumat Komise rozvoje Rady městského obvodu Plzeň 4 ve spolupráci se zástupci stavebního odboru a odboru životního prostředí a dopravy ÚMO Plzeň 4. Důležitým kritériem pro výběr vhodných úprav budou takové faktory jako bezpečnost, dostupnost, vlastnictví pozemků nebo soulad s rozvojem městských cest.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 3

Štítky průšlapy, cestičky, vyšlapané cestičky, MO Plzeň 4, Doubravka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé si v novém projektu mohou sami navrhnout tu nejlepší trasu cestiček, po kterých chtějí chodit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.