Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Skvělé lyžařské podmínky na Klínovci. Na sjezdovkách stále leží metr sněhu!

PR článek

Poučeni lednovou masivní oblevou nenechali v největším krušnohorském areálu nic náhodě. Páteřní sjezdovky na Klínovci se totiž spouštěli až ve chvíli, kdy na nich leželo metr kvalitně připraveného a udusaného technického sněhu. A právě díky tomu nedávné teplé a deštivé počasí nezanechalo na klínoveckých sjezdovkách téměř žádné škody. Předpověď počasí je nyní navíc velmi příznivá.

Aktuální stav sjezdovek

Skiareál Klínovec aktuálně nabízí téměř 25 km sjezdovek a v provozu jsou všechny lanovky. V provozu jsou i obě sjezdovky vedoucí do Jáchymova, které se mohou pyšnit těmi nevětšími superlativy. Červená Jáchymovská s délkou téměř 3 km a šířkou až 100 m je sjezdovkou alpských rozměrů. Doplněna je nově i o nejdelší tuzemskou sjezdovku Lázeňská. Ta měří neuvěřitelných 3400 m a je určena spíš začínajícím lyžařům. Obě sjezdovky obsluhuje moderní odpojitelná lanovka s oranžovými krycími bublinami a převýšením 500 m. O parádní lyžovačku je tak skvěle postaráno.

Příznivá předpověď počasí

Že ve Skiareálu Klínovec neponechali se sněhem nic náhodě je znát na každé sjezdovce. Práce na areálu ale prý ani tak nekončí. Pomoci by měl nejen očekávaný přísun přírodního sněhu, ale také vlna mrazivých teplot, která právě míří do Krušných hor. Zdá se totiž, že ani s metrem sněhu nejsou na Klínovci spokojeni a zaměstnanci se chystají na další vlnu zasněžování. Podmínky pro lyžování by tak měly být dlouhodobě perfektní.

Do kdy se bude lyžovat?

Skiareál Klínovec dlouhodobě masivně investuje do nejmodernějších technologií na výrobu technického sněhu, a právě díky tomu si mohl dovolit i na druhý pokus precizně připravit sjezdovky s maximální vrstvou sněhu. Ani letos by tedy neměl být problém udržet alespoň částečný provoz na severních sjezdovkách do velikonočních prázdnin, konkrétně do 9. dubna.

O Skiareálu Klínovec

Kdysi lokální krušnohorské středisko na Klínovci zažívá v posledních letech ohromný rozvoj a nárůst popularity. Není se čemu divit, za posledních 10 let zde bylo investováno už přes 1 miliardu korun, středisko jako první na české hory přineslo moderní bublinové lanovky (a dnes jich provozuje nejvíce ze všech areálů), a díky nedávnému lyžařskému sloučení s areálem na Neklidu se stalo i největším lyžařsky propojeným střediskem

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky lyžování, sněhové podmínky, Klínovec, Krušné hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aleš

Krásné historické fotografie. Jaká je realita můžete posoudit na webkamerách areálu Klínovec nebo CHMI a udělat si obrázek i o tom metru sněhu.

Čtvrtek, 23. února 2023, 14:56Odpovědět

Skvělé lyžařské podmínky na Klínovci. Na sjezdovkách stále leží metr sněhu!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.