Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Plzeňský Prazdroj zve na pětichodové menu sestavené dvojicí špičkových šéfkuchařů nebo na pivovarský brunch

PR článek

Pivovar Plzeňský Prazdroj přichází s úplně novým kulinářským zážitkem, své umění předvede v Plzeňském Prazdroji šéfkuchař Michal Göth, který patří již několik let mezi velká jména české gastronomie. Společně s šéfkuchařem Hospody Na Spilce Lukášem Holým předvedou vrcholné kuchařské umění, kterým bude pětichodové degustační menu.

Tip na jedinečný kulinářský zážitek: Degustační menu s pivním párováním v Plzeňském Prazdroji

V současně době vládne šéfkuchař Michal Göth, který je jednou z hvězd tuzemské gastronomie, kuchyni vyhlášeného beskydského Miura hotelu. Odtud se teď v únoru vydá do Plzeňského Prazdroje, aby společně s šéfkuchařem tamní Hospody Na Spilce Lukášem Holým předvedli vrcholné kuchařské umění. Jejich pětichodové degustační menu včetně pivního párování, o které se postará experimentální pivovar Proud, se bude podávat 22. 2. od 19.00 v reprezentačním sále Secese.

V rámci do detailu vyladěných pěti chodů hosté ochutnají netradiční kombinace různých druhů masa, lokálních surovin a dalších prvotřídních ingrediencí. Na úvod kimchi z kapra z Plzeňských sádek, jako první předkrm následuje vepřová kotleta z Přeštíka s fermentovaným pepřem a zázvorem, škvarkový knedlíček, pyré z Křimického zelí, křupavá šalotka. Druhý předkrm sestává z nadívaného husího krku, omáčky z černého piva z pivovaru Proud, piklované barevné kořenové zeleniny, jablka a perníkové ruměnky. Hlavní chod překvapí originálně pojatým “ptáčkem“ – presované hovězí žebro, fregola s houbami, mufloní klobáska, kvašáky, pikantní uzené žloutky, rýžový chips. Na závěr se bude podávat čokoládový větrník plněný krémem z tvarůžků a bílé čokolády, pivní oplatek.

Uvedené menu je v celkové ceně 1 450 Kč na osobu. V této ceně není zahrnuta konzumace nápojů mimo nápojů pro pivní párování. Online prodej vstupenek na degustační menu s pivním párováním můžete rezervovat na této webové stránce ZDE: 

Do Plzeňského Prazdroje také na pivovarský brunch

Pivovarský brunch v reprezentačních prostorách pivovaru Plzeňský Prazdroj se uskuteční 19. února. Účastníci této akce si mohou dosyta užít neděli a načerpat potřebnou energii do nového týdne. Pozdní snídaně zvolna přechází v oběd, stoly se prohýbají pod sladkými, slanými, teplými i studenými delikatesami, hovor v inspirativním prostředí příjemně plyne.

Už samotný název předznamenává, že brunch v Secesi bude plný tradičních chutí a těch nejlepších pivovarských dobrot. Od 11 do 15 hodin bude k dispozici hojné množství vytříbených chuťovek, ale třeba i gulášek, kachnička nebo poctivé koláče. A k tomu vše od žemlových knedlíků, zelných placiček až po čočkový salát na kyselo. Pozor, cena 750 Kč/osoba zahrnuje konzumaci nápojů: kávy, piva Pilsner Urquell, Kingswoodu, Frisca, Birellu a speciálů z experimentálního pivovaru PROUD! Na přivítanou je připraven welcome drink a pro každého drobný dárek.

Rezervace si můžete objednat na webových stránkách ZDE nebo telefonicky na telefonním čísle: +420 724 617 355

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Plzeňský Prazdroj, Hospoda Na Spilce, pivovarský brunch, zabijačka, pivovar Plzeňský Prazdroj, degustační menu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Omlouvám se, odstranilo mi to internetové odkazy, proto je ten příspěvek tak zmatečný. No snad se chápeme.

Sobota, 11. února 2023, 10:51Odpovědět

Dobrý den vážení, pokud to čte někdo z pivovaru, někdo zodpovědný za následující text: prosím odstraňte tu ohyzdnost ve formě "5-ti chodové degustační menu". Je to bohužel ostuda, když oficiální texty pivovaru píše někdo, kdo neumí česky. :-( Zároveň děkuji Drbna teamu, že i s pohým PR článkem si dali tu práci a namísto tupého ctrl-c, ctrl-v to mají v pořádku. // Cituji z: "Nikdy nepíšeme mezi jednotlivými částmi výrazu spojovník, mezeru ani koncovou část číslovky. Rozhodně tedy nemůžeme napsat 6ti dílná sada, ani 6-dílná sada, nebo 6-ti-dílná sada, jak to někdy vidíme v různých internetových obchodech nebo letáčcích."

Sobota, 11. února 2023, 10:49Odpovědět

Plzeňský Prazdroj zve na pětichodové menu sestavené dvojicí špičkových šéfkuchařů nebo na pivovarský brunch  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.