Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prvním dítětem v Plzeňském kraji je Lukáš, narodil se v Plzni

Zřejmě prvním miminkem narozeným v Plzeňském kraji v roce 2020 je malý Lukáš, který přišel na svět ve Fakultní nemocnici Plzeň ve 3:37. Váží 3200 gramů a měří 51 cm, informovala dnes mluvčí fakultní nemocnice Gabriela Levorová.

Další nemocnice v kraji zatím na první dítě letošního roku čekají. Do 8:00 neměly žádný porod ani nemocnice spadající pod Nemocnice Plzeňského kraje ani soukromá Mulačova nemocnice v Plzni.

Před 8:00 ráno se ale narodila holčička Kristýnka přímo ve voze záchranné služby. "Rodina chtěla sama vyrazit ze Stříbra do Plzeňské nemocnice, ale rychle přehodnotili situaci a zavolali na tísňovou linku 155. Během cesty za obcí Kozolupy se holčička narodila v sanitním voze, porod proběhl bez komplikací. Maminku i Kristýnku záchranáři transportovali do fakultní nemocnice na Lochotíně," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Plzeň

Štítky ČR, rodina, zajímavosti, děti, 2020, Plzeňský, Plzeňský kraj, nemocnice, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, Mulačova nemocnice s.r.o., Stříbro, Kozolupy, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvním dítětem v Plzeňském kraji je Lukáš, narodil se v Plzni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.