Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tachov vyčlenil 50 milionů korun na rekonstrukci obou sálů kina Mže

Tachov vyčlenil v rozpočtu na příští rok 50 milionů korun na rekonstrukci obou sálů kina Mže. Od vybudování akvaparku v roce 2012 to bude největší stavba města, která by měla stát do 60 milionů Kč. To je zhruba polovina oproti předchozímu a většímu projektu, který připravilo minulé vedení radnice, řekl starosta Ladislav Macák (Patrioti Tachova).

Stavba má začít nejpozději květnu. "Mým snem je, aby tam byl ještě na konci příštího roku nebo v lednu městský ples," uvedl.

V lednu 2020 by měl být hotov upravený projekt, pouze na rekonstrukci současného stavu. "Je tam jen menší přístavba u vchodu," uvedl. Předchozí koalice si na kino vzala úvěr ve výši 100 milionů. Město vyčerpalo asi polovinu půjčky na jiné stavby, ale zbytek už nevyužije.

"Dále tam plánujeme zastřešení kousku dvora, aby se rozšířilo foyer. Ale nejde se do patra, nebudou se bourat střechy a stropy. Nepůjde o takovou stavební náročnost," uvedl Macák. Předchozí projekt počítal s bouráním železobetonového skeletu, na což si podle Macáka troufnou jen větší firmy. Také to byl důvod, proč se do roku 2018 minulému vedení města nepodařilo ani natřikrát najít dodavatele. Pro velké firmy to při stavebním boomu nebyla zase tak velká zakázka, malé si na ni netroufly.

"Studie byla hotová poměrně rychle. Do konce ledna by měla být kompletní dokumentace, takže pak hned požádáme o stavební povolení s tím, že většina věcí se dá použít z původního stavebního povolení. Nemusí se dělat nové 'vyjadřovačky', protože zásada se nemění, naopak je to zjednodušení. Takže povolení by mělo být rychle," řekl Macák.

Podle něj bude stavba připravená na etapy, takže když bude zavřený společenský sál, bude otevřené vedlejší kino a naopak. "Pouze minimum dnů se lidem uzavřou oba sály, třeba když se bude dělat klimatizace," uvedl. Nový vchod bude od parkoviště, současný bude po ukončení stavby využíván pouze jako nouzový.

"Už oslovuji místní firmy, protože to je práce pro ně. Říkají, že mají chuť," uvedl Macák.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, stavby, reality, správa, Tachov, kino, rekonstrukce, Ladislav Macák, projekt, Mže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tachov vyčlenil 50 milionů korun na rekonstrukci obou sálů kina Mže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.