Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zoo Plzeň překonala rekord v návštěvnosti, doufá v 500 tisíc lidí

Zoologická a botanická zahrada města Plzně bude mít letos rekord v návštěvnosti. Loni přišlo do zoo 481 773 návštěvníků, letos už je toto číslo překonané. Vedení zoo doufá v to, že do konce roku by mohla roční návštěvnost poprvé v třiadevadesátileté historii zahrady překonat půl milionu lidí, řekl mluvčí zoo Martin Vobruba.

"K 10. prosinci navštívilo zoo 489 688 návštěvníků. Je tak již překonán loňský absolutní rekord. Podle zkušeností z posledních sedmi let by v samém závěru roku mohla být magická hranice půl milionu návštěvníků dosažena a překonána," řekl.

Zoo napjatě očekává, jak to s celkovou návštěvností letos dopadne. Pokud se podaří překonat půlmilionovou hranici, čeká jubilejního návštěvníka překvapení. Plzeňská zoo má mezi českými a moravskými zoologickými zahradami po Praze, Zlíně, Dvoře Králové a Ostravě pátou nejvyšší návštěvnost.

Zoo je otevřena 365 dní v roce. Vánoční a silvestrovské návštěvy představují pro některé plzeňské rodiny i mnohaletou tradici.

Nárůst návštěvnosti je spojen se změnami v zoo po roce 1996. Hranice 300.000 návštěvníků byla poprvé překonána v roce 2003, více než 400 tisíc návštěvníků měla zoo poprvé roku 2007.

Bude záležet hlavně na počasí, zda se zoo svého půlmiliontého návštěvníka dočká. "V zimě zoo láká na plameňáky, tučňáky, nové hrabáče a levhartici Tiku, ale také na nosorožce, žirafy a pavilony. Rok provozu má za sebou krásná expozice Filipíny - Motýlí ráj s dvojicí krokodýlů, agamami, lezci nebo varany," uvedl Vobruba. Jeho kolega František Hykeš doplnil, že zoo navíc pořádá adventní programy. V sobotu 14. prosince se na statku Lüftnerka rozsvítí vánoční strom a přichystán je kulturní program. "Vyvrcholením adventního času v plzeňské zoo bude příští sobotu 21. prosince živý betlém. Po loňském velkém úspěchu u návštěvníků se v něm představí opět žáci základní školy Ludvíka Očenáška z Dolní Bělé, přihlížející pozdraví a představení se zúčastní biskup plzeňský a dvojitý kmotr zvířátek v zoo Tomáš Holub," dodal Hykeš.

Autoři | Foto Zoo Plzeň

Štítky ČR, příroda, zajímavosti, zoo, návštěvnost, Plzeň, rekord, Zoologická a botanická zahrada města Plzně, Martin Vobruba, zahrada, botanická zahrada, Tomáš Holub, Ludvík Očenášek, Zlín, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Plzeň překonala rekord v návštěvnosti, doufá v 500 tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.