Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hrůzostrašní Krampusáci míří do Klatov, předvedou svoji pekelnou show

PR článek

Největší pekelná show na západě Čech se chystá v sobotu 3. prosince v Autocentru Šmucler v Klatovech. Na KRAMPUSlauf dorazí desítky děsivých Krampusáků z rakouských Alp. Zábavné a zároveň pekelné odpoledne začíná v 15:00 hodin v areálu bývalého Auto Nejdl v Klatovech.

Čtvrtý ročník KRAMPUSLaufu zahájí v 16:00 hodin koncert Revivalu Tří sester, se svoji laserovou show vystoupí Pyroterra a těsně před příchodem Krampusáků správnou pekelnou atmosféru přinesou Ohniví kejklíři. Samotný KRAMPUSlauf vypukne v 17:30 hodin. Aby byla zachována tradice a správná předvánoční atmosféra, nebude chybět Mikuláš s andělem, aby mohli hodné děti před pekelníky ochránit.

Tradice s názvem KRAMPUSlauf pochází zejména z alpských oblastí Tyrolska a Salzburska, ale také například ze severní Itálie. Každý pekelník si dává záležet na své masce a často jsou takové masky ručně zhotovené, s mohutnými rohy, vyrobené ze dřeva, laminátu, kůže nebo kožešin. Každá maska je originál a bývají děděny z otce na syna, a jsou tedy pečlivě opatrovány. Někteří čerti s sebou navíc nosí nůše na nezbedné děti.

Vstupenky v předprodeji můžete objednat na těchto webových stránkách ZDE. Dospělí zaplatí vstupné 150 Kč, dětská vstupenka stojí 100 Kč. Děti do 100 cm výšky mají vstup na akci zdarma.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Krampuslauf, krampusáci, čerti, pekelná show, Autocentrum Šmucler v Klatovech, Klatovy, maska, AUTO NEJDL, Česko, Alpy, Tři sestry, Itálie, Tyrolsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrůzostrašní Krampusáci míří do Klatov, předvedou svoji pekelnou show  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.