Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Do fotbalového nebe odešla plzeňská legenda, ve věku 78 let zemřel bývalý kapitán Škody František Sudík

Do fotbalového nebe odešel ve věku 78 let internacionál plzeňské Viktorie František Sudík. V plzeňské Škodě působil legendární útočník a později i obránce v šedesátých a sedmdesátých letech dlouhých třináct a půl roku. Několik let nosil i kapitánskou pásku.

Během své kariéry zažil František Sudík se Škodou nejen slavný postup do první ligy, ale i hořký pád do druhé ligy. Byl pověstný svojí rychlostí a výbornou technikou s míčem, kterou uplatňoval při jeho sprintech po hřišti. Uměl prý zaběhnout stovku za 11 vteřin. O jeho nepostradatelnosti v týmu svědčí fakt, že za poslední tři roky ve Škodovce v utkáních ani jednou nestřídal.

V létě 1979 po více než 13 letech ve Škodě skončil. Celkem sehrál za plzeňský tým v první lize 229 utkání, zahrál si i dvakrát i proti Bayernu Mnichov. Fotbalu se věnoval i po odchodu ze Škody, hrál nižší soutěže za menší klubu, trénoval mladé fotbalisty a dělal správce fotbalového areálu v Luční ulici. O tom, že se František Sudík nesmazatelně zapsal do historie klubu svědčí i fakt, že ho fanoušci v roce 2011 zvolili do nejlepší XI. století.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň / Pavel Hochman | Zdroj www.fcviktoria.cz

Štítky smuteční oznámení, zemřel František Sudík, odešel bývalý kapitán Škody, fotbal, František Sudík, ŠKODA AUTO a.s., FC Bayern München

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do fotbalového nebe odešla plzeňská legenda, ve věku 78 let zemřel bývalý kapitán Škody František Sudík  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.