Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Pokud se programově shodneme, tak jsme otevřeni spolupráci se všemi, říká lídr plzeňské KSČM Jiří Valenta

Vedení města toho dokázalo za poslední čtyři roky udělat pro jeho obyvatele poměrně málo, domnívá se lídr KSČM pro volby do plzeňského zastupitelstva Jiří Valenta. Podle něj je zapotřebí řešit sociální a startovací bydlení pro mladé rodiny. Nedostatky vidí také v oblasti zdravotnictví. V případě volebního úspěchu je připravený jednat s uskupeními, které budou sdílet podobné programové priority, ať už to bude SPD či hnutí ANO.

Bývalý poslanec Jiří Valenta kandiduje zároveň v obvodu Plzeň-město i do Senátu. Utká se například s nynějším senátorem Václavem Chaloupkem (za STAN), žokejem Josefem Váňou (za ANO) a advokátkou Danielou Kovářovou. 

„KSČM může po volbách spolupracovat prakticky s každým politickým subjektem, v jehož programu jsou identické či podobné programové priority, ať se to již týká SPD, koaličního subjektu pod vedením ČSSD, nebo i například hnutí ANO 2011 a podobně. Otevřeni ke spolupráci na jednotlivých našich prioritách jsme ale všem,“ uvedl Jiří Valenta.

Za poslední volební období se muselo vedení města potýkat s řadou problémů jako byla koronavirová pandemie nebo válka na Ukrajině a s tím spojený příchod uprchlíků. I tak podle Valenty mohlo současné vedení města udělat víc, například v oblasti bezpečnosti.

„V Plzni jsou zcela nedostatečně řešeny, tedy bezpečnostně nezajištěny, lokality, ve kterých se výrazně generuje kriminalita a kam se po setmění již nevyplácí chodit. Minimální pozornost se věnuje i místům, kde dochází v nočních hodinách ke konzumaci alkoholu, a to často i nezletilými a dětmi, stejně jako nelegálním ubytovnám či oblastem s vysokým výskytem bezdomovců,“ domnívá se Valenta.

Nesourodá koalice v Plzni zvládla pandemii koronaviru i příliv uprchlíků

Nesourodá koalice čtyř stran, v posledních měsících poznamenaná napětím a osobními spory, vládla v tomto volebním období v Plzni. V hodnocení uplynulých čtyř let se na tom shodli v anketě zástupci sedmi koaličních a opozičních stran v současném...

 

Problémů ale dokáže vyjmenovat mnoho. Jde například o nedostatek odstavných parkovišť i samotných parkovacích míst. Prostor pro zlepšení vidí také v kapacitách mateřských škol nebo v domovech pro seniory. Naopak oblast městské dopravy podle něj funguje dobře. „Domníváme se, že se například podařilo udržet vysokou úroveň městské hromadné dopravy a došlo i k plánovaným rekonstrukcím městských komunikací, včetně tramvajových tratí,“ uvedl.

Řada českých měst se také potýká se špatnou dostupností lékařské péče. Zejména zubařů je dlouhodobě nedostatek. I to by chtěl v Plzni zlepšit.

„Na území Plzně je řada poskytovatelů zdravotní péče, ambulantními službami praktických lékařů počínaje a úzce specializovanými pracovišti konče. Lůžková oddělení jsou často přeplněná, chybí kvalifikovaný lékařský i ošetřovatelský personál, nevyléčitelně nemocní pacienti jsou odkázáni na nízké kapacitní možnosti hospiců, stomatologická pracoviště nepřijímají nové pacienty a o víkendu je stomatologická první pomoc prakticky nedosažitelnou. Plzeňané bytostně postrádají koordinační a podpůrné aktivity ze strany města směrem k nápravě tohoto žalostného stavu,“ uzavírá lídr kandidátky, která jde do komunálních voleb s číslem 3.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Jiřího Valenty

Štítky volby 2022, volby do zastupitestva, Plzeň, Jiřá Valenta, lídr kandidátky, KSČM, Jiří Valenta, ANO 2011, zdravotnictví, radnice, Svoboda a přímá demokracie, Josef Váňa, Daniela Kovářová, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokud se programově shodneme, tak jsme otevřeni spolupráci se všemi, říká lídr plzeňské KSČM Jiří Valenta  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.