Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Místostarosta Slovan Jan Fluxa se stal novým náměstkem ministra pro místní rozvoj

Jan Fluxa, který je v současné době místostarostou Slovan, se stal novým náměstkem na ministerstvu pro místní rozvoj (MMR). V týmu místopředsedy vlády pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše nahradil Ondřeje Profanta (oba Piráti), který se bude věnovat digitalizaci. O změnách informovalo dnes ministerstvo prostřednictvím tiskové zprávy. Fluxa po podzimních volbách post místostarosty druhého plzeňského obvodu opustí.

„Jan Fluxa, který je už několik měsíců mým poradcem, má velké zkušenosti s minulým evropským předsednictvím, kdy působil právě na MMR. Pro resort bude jistě velmi cennou devizou,“ uvedl Ivan Bartoš.


Ivan Bartoš (Piráti), Jan Fluxa (TOP 09), foto: MMR

Fluxa už se zapojil do aktivit souvisejících s aktuálně probíhajícím evropským předsednictvím ČR, a to po organizační i obsahové stránce. Po jmenování se má zaměřit na aktuální projednávání nových legislativních návrhů v oblasti politiky soudržnosti a cestovního ruchu od úrovně pracovních skupin až po Radu EU. Na úkolech spojených s předsednictvím se tak budou vedle ministra Ivana Bartoše podílet oba náměstci člena vlády, Jan Fluxa a Radim Sršeň (STAN), uvedlo ministerstvo.

Podle Bartošova zadání se má Fluxa na MMR zaměřit také na cestovní ruch a do příprav digitalizace správy systémem e-Turista, který má snížit administrativní zátěž podnikatelů i obcí a zefektivní výběr ubytovacích poplatků. „Chtěl bych se podílet i na agendě evropských fondů," řekl Jan Fluxa, jenž v současné době zastává funkci místostarosty druhého plzeňského obvodu, kterou s podzimními volbami opustí. Bude mít například dohled nad plněním jednotlivých částí Národního plánu obnovy či problematiky veřejných zakázek a veřejných dražeb.

Profant, který v lednu neúspěšně kandidoval na pozici místopředsedy Pirátů, se má věnovat agendě digitalizace v rámci budování digitalizační sekce na Úřadu vlády ČR.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto TOP 09 - Plzeňský kraj

Štítky Jan Fluxa, politika, TOP09, ministerstvo pro místní rozvoj, Ivan Bartoš, Slovany, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Ondřej Profant, Česká pirátská strana, TOP 09, Rada Evropské unie, Česko, Radim Sršeň, Starostové a nezávislí, Úřad vlády Čes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místostarosta Slovan Jan Fluxa se stal novým náměstkem ministra pro místní rozvoj  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.