Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Úspěšný farmář a bývalý poslanec Pavel Šrámek už není lídrem politického uskupení Ta Pravá Plzeň

Bez lídra své kandidátky pro podzimní komunální volby se nečekaně ocitlo nově vzniklé plzeňské politické uskupení nazvané Ta pravá Plzeň. Své působení v něm z vlastního rozhodnutí ukončil volební lídr Pavel Šrámek, bývalý poslanec za ANO, podnikatel, ekonom a nyní předseda Agrární demokratické strany.

„Být lídrem v uskupení Ta Pravá Plzeň pro mě bylo velkou výzvou. Bohužel v poslední době jsme s kolegy nenašli společnou řeč ohledně organizačních a strategických záležitostí a já se po zralé úvaze rozhodl, že nebudu v projektu dále pokračovat. Děkuji za podporu mým známým a kamarádům i současným politickým kolegům. Rozhodnutí, zda mé politické kroky budou směřovat jinam, nebo se budu aktivně připravovat na volby do krajského zastupitelstva v roce 2024, učiním během následujících dní,“ napsal ve svém prohlášení pro média Pavel Šrámek.

Po odchodu Pavla Šrámka z čela kandidátky bude politické uskupení hledat nového lídra. Potvrdil to další z kandidátů Petr Rund, který byl v minulosti jako člen ODS technickým náměstkem plzeňského primátora a loni se angažoval v Plzni v aktivitách strany Trikolora. „Řešíme, kdo bude lídr, jméno oznámíme. U nás to ale není tak, že lídr by nějak speciálně vyčníval, na kandidátce jsou další rovnocenní kandidáti. Chceme hlavně prezentovat naše myšlenky, o nichž si myslíme, že mohou Plzeň posunout dopředu," řekl Rund. Šrámek podle něj nepatřil k zakladatelům projektu, přidal se k němu až v pozdější fázi.

V ryze plzeňském projektu Ta Pravá Plzeň spojily své síly menší pravicové strany a nezávislí kandidáti. Mezi hlavní předvolební témata uskupení patří velké úspory za platy městských politiků, nové byty s levnějšími nájmy, vyřešení potíží s nepřizpůsobivými bezdomovci, úspory na energiích či zakládání nových parků. Dále navrhuje snížení počtu uvolněných politiků na stav před rokem 2006, kdy měla Plzeň placeného primátora a čtyři náměstky, ostatní radní byli neuvolnění. Snížit by se měl také počet placených členů v různých komisích a výborech.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Šrámek / Facebook

Štítky Pavel Šrámek, Ta Pravá Plzeň, volební lídr, komunální volby, Plzeň, ANO 2011, Agrární demokratická strana, projekt, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšný farmář a bývalý poslanec Pavel Šrámek už není lídrem politického uskupení Ta Pravá Plzeň  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.