Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

PirSTAN: Necháme lidem v peněženkách víc peněz!

PR článek

Raketově rostoucí inflace, zdražování všeho od bydlení až po oblečení. To je česká realita. Dopadá a ještě více dopadne zejména na lidi, kteří musí vyjít s menší sumou peněz. Proto Piráti a Starostové navrhují valorizaci slevy na dani z příjmu. Jinými slovy vyšší čistou mzdu pro všechny.

Vyšší čistý příjem

„Stát musí vyjít vstříc lidem, kteří nemají tak vysoké příjmy. Systémovým a nejjednodušším řešením je navýšit slevu na dani o inflaci. Tedy o procento, které pokryje zvyšování cen,“ vysvětluje předseda Pirátů Ivan Bartoš„Podařilo se prosadit, že příští rok bude tato sleva téměř 31 000 korun ročně. My teď chceme, aby se navíc ještě valorizovala o inflaci. To znamená, že pokud bude inflace kolem 4 %, stát vrátí lidem 32 000 korun. Tedy v měsíční čisté mzdě to je zhruba 2700 korun navíc,“ vypočítává šéf Starostů Vít Rakušan„To by mělo lidem pomoct s vyššími životními náklady, které rostou kvůli rychlému zdražování,“ dodává.

Spravedlivé a jednoduché řešení

Takový způsob pomoci lidem je jednodušší a spravedlivější, než s jakým přišla vláda. Ta totiž navrhuje vydávat nízkopříjmovým rodinám jakési „energetické vouchery“. Potíž je v tom, že není jasné, kdo a za jakých podmínek by na úlevy dosáhl. „Valorizace slevy na dani na poplatníka je mnohem spravedlivější a jednodušší řešení, protože se promítne do příjmu všem. Bez náročné administrace, vyplňování jakýchkoliv dotazníků a úředníků, kteří by je zpracovávali. Lidem se prostě sníží daň a zůstane jim v čisté výplatě více peněz,“ vysvětluje Bartoš. „Není se třeba obávat, že by tohle přilepšení lidem výrazně zhoršilo situaci státního rozpočtu. Inflace totiž vede k vyššímu výběru DPH z produktů a služeb,“ doplňuje Rakušan. 


Zadavatel: Piráti a Starostové, zhotovitel: Beefbrothers

Ohodnoť článek

Štítky Piráti, Starostové, PirSTAN, volby, Rakušan, Bartoš, peníze, Piráti a Starostové, daň, inflace, Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí, Ivan Bartoš, Vít Rakušan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PirSTAN: Necháme lidem v peněženkách víc peněz!  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.