Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Plzeňském kraji budou nové volby v Nekvasovech a Vsi Touškově

V Plzeňském kraji se 14. září uskuteční nové obecní volby ve Vsi Touškov a v Nekvasovech na jižním Plzeňsku. V obou obcích se od loňských komunálních voleb rozpadla jejich sedmičlenná zastupitelstva. V obou obcích zájemci o práci v zastupitelstvu sestavili a v termínu podali nové kandidátky.

Ve Vsi Touškov, která má asi 370 obyvatel, opustili sedmičlenné zastupitelstvo tři lidé. V loňských volbách kandidovalo jen jedno sdružení nezávislých kandidátů, řekla starostka Lucie Hejdová, která stanula v čele obce poprvé loni. Znovu už nekandiduje, uvedla. Podle tajemnice městského úřadu ve Stodu Pavlíny Pelánkové podalo ve Vsi Touškov do nových voleb sedmičlennou kandidátku jedno sdružení nezávislých kandidátů.

Také v Nekvasovech na Plzeňsku, kde žije asi 180 lidí, opustili sedmičlenné zastupitelstvo tři členové, řekl starosta Václav Šeterle. Ani on už nechce v nových volbách znovu kandidovat. Městský úřad v Nepomuku, pod nějž Nekvasovy spadají, přijal pro obec jednu kandidátku se sedmi jmény nezávislých kandidátů, řekla odpovědná pracovnice úřadu.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, volby, obce, Plzeňský, Plzeňský kraj, Ves Touškov, Nepomuk, Nekvasovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzeňském kraji budou nové volby v Nekvasovech a Vsi Touškově  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.